PROVA ESPORTIVA

12.000 persones ja estan inscrites a la Cursa de Bombers

El cos espera batre un rècord de participants vestits amb l'equipació ignífuga

Atletes d'elit com Ilias Fifa i Carles Castillejo competiran en la prova

bgasulla25661441 barcelona    2014 04 13   bcn  cursa de bombers  a su paso p161020161729

bgasulla25661441 barcelona 2014 04 13 bcn cursa de bombers a su paso p161020161729

2
Es llegeix en minuts
DAVID GARCÍA MATEU / BARCELONA

El rellotge ja ha començat a girar les agulles cap enrere. Cada vegada falta menys perquè el 30 d'octubre soni la sirena i milers de persones es llancin a córrer la Cursa de Bombers en homenatge al cos de funcionaris de Barcelona. Els integrants de l'equip més reconegut per la societat ho celebren novament volent fer una cosa especial. Aquesta vegada, batre el rècord de corredors amb l'equipació d'intervenció posada. Si ho aconsegueixen ho faran amb 12.000 participants ja inscrits i 2.000 més que, calcula l'organització, s'hi apuntaran aquesta última setmana.

LA BOMBERS ÉS ADULTA

La Cursa de Bombers celebra aquest any la seva 18a edició i ja és una cita imprescindible al calendari dels ‘runners’. El circuit, que recupera la seva essència, pretén ser una pista ràpida de 10 quilòmetres per batre marques. L'única ascensió serà al llarg dels seus primers metres pel Paral.lel, i després donarà pas a set quilòmetres de lleus descensos. Un respir per a les cames que es prolongarà fins a arribar a la línia de meta, situada al mateix lloc que el punt de partida (l'avinguda de Marquès de l’Argentera, davant l'estació de França).

Per no crear situacions d'enrenou, els milers de corredors sortiran de forma escalonada amb l'objectiu d'allargar i oxigenar el grup de la carrera. Les samarretes commemoratives crearan una serp de blau marí i royal que ompliran de color tota una sèrie de carrers de la capital catalana, i per això els barcelonins que no hi participin hauran d'estar atents a les restriccions de trànsit que es faran diumenge al matí.

NIVELL D'ELIT, ESPERIT POPULAR

Notícies relacionades

Encara que el seu caràcter és popular, la prova tampoc vol abandonar el seu vessant més competitiu. Per això ha invitat atletes d'elit com Ilias Fifa, que aquest any ha sigut campió d'Europa en els 5.000 metres. El marroquí nacionalitzat espanyol haurà de donar el millor de si mateix per superar el maratonià Carles Castillejo, que correrà a casa. El campió de l'anterior edició, Mohamed Zarhouni, ha confessat que ho veu “difícil entre tants olímpics”. Tot i així no es rendeix: “Lluitaré fins al final”. Els esglaons del podi femení també estaran disputats per les campiones d'Espanya Lídia Rodríguez i Judit Pla, així com l'atleta de la selecció espanyola Marta Galimany.

Encara que la carrera d'aquest any encara no s'ha disputat, ja s'entreveuen aspectes de l'edició del 2017. Tal com ha apuntat el comissionat d'esports de l'Ajuntament de Barcelona, David Escudé, “l'any que ve, coincidint que és olímpic, precisament es tornarà a les dates tradicionals de la carrera”. És fàcil imaginar que al mes d'abril se celebrarà una nova Cursa de Bombers, potser pensada per a aquells que es perdin la del 30 d'octubre.