DEBAT SOBRE LES TAXES

Rigol diu que la Sagrada Família no té permís d'obra per "silenci administratiu"

Defensa que és una construcció "absolutament gaudiniana" i amb rigor tècnic

icoy35636745 sagrada familia160922162756

icoy35636745 sagrada familia160922162756

1
Es llegeix en minuts

L'expresident del Patronat de la Sagrada Família i del Parlament Joan Rigol ha assegurat que la basílica no té permís d'obra pel "silenci administratiu" de l'ajuntament al llarg de més de 100 anys.

En una entrevista aquest dimarts a TV-3, ha considerat que, encara que és una anomalia, "no es pot atribuir a la Sagrada Família perquè aquesta fa molts anys que el va demanar i són més de 100 anys de silenci administratiu".

En aquest sentit, ha ironitzat que no es pot dir que s'hagi estat construint clandestinamant, sinó que "s'ha fet a la vista de tothom i l'Administració sempre ha callat".

"Quan hi ha silenci administratiu, s'entén que aquest permís existeix", ha rematat Rigol, que ha dit que va tractar alguna vegada aquest tema amb el consistori encara que molt per sobre, i sempre va quedar relegat per altres assumptes.

Rigol ha lamentat que els diferents equips municipals "no han acabat d'encaixar" mai amb la Sagrada Família i no han sabut com afrontar la construcció del temple, al seu parer.

"Encara no s'ha trobat la funció de projecció que ha de tenir per no ser només unes torres molt altes", ha exposat Rigol, que ha sostingut que la basílica ha de ser alguna cosa més que un monument turístic.

ARQUITECTURA

Sobre les crítiques del regidor d'Arquitectura de l'ajuntament, el socialista Daniel Mòdol, que va dir que la Sagrada Família era una mona de Pasqua, Rigol ha dit que és "un mal polític" perquè ha de tenir en compte si ofèn els ciutadans abans de parlar.

En aquest sentit, ha defensat que els arquitectes actuals "no s'inventen o es treuen de la màniga el projecte", i ha afirmat que Gaudí va deixar molts escrits i plànols sobre la Sagrada Família.

Notícies relacionades

A més, ha argumentat que Gaudí té un arquitectura "fàcilment extrapolable" i hi ha molts edificis de l'arquitecte que poden servir com a model quan es presenten dubtes sobre com avançar.

Per això, ha defensat que la Sagrada Família és una obra "absolutament gaudiniana"absolutament gaudiniana i amb la màxima rigorositat tècnica, i ha vaticinat que pot estar acabada abans del 2026.