Estabilitzat l'incendi que ha tornat a afectar la serra de Collserola, a Barcelona

Les flames han començat a primera hora de la tarda en una zona pròxima a Esplugues

Segon incendi en pocs dies a Collserola.

1
Es llegeix en minuts

Els Bombers de la Generalitat han aconseguit estabilitzar, a les cinc de la tarda, l'incendi que s'ha declarat en una zona boscosa del parc natural de Collserola, al terme d'Esplugues de Llobregat (Barcelona), i que ha originat un espectacular núvol de fum visible des de diverses zones de Barcelona i el Baix Llobregat.

L'incendi s'ha iniciat cap a les 15.30 hores en una zona boscosa del vessant de Collserola i ha començat a pujar muntanya amunt en direcció a la serra de Sant Pere Màrtir, on s'han concentrat els esforços dels bombers per impedir que el foc avancés.

EVACUACIÓ D'UN CLUB DE TENNIS

Malgrat que les flames s'han acostat a nuclis habitats, no ha sigut necessari ordenar cap evacuació ni confinament dels veïns de la zona, encara que sí que s'ha desallotjat, com a mesura preventiva, el club de tennis Ciudad Diagonal d'Esplugues.

El foc, que no ha afectat cap xarxa viària, ha originat una espectacular núvol de fum negre visible des de les localitats pròximes i també des d'alguns punts de la ciutat de Barcelona, limítrofa amb la zona afectada.

SEGON FOC A UNA SETMANA

En les tasques d'extinció de l'incendi hi intervenen vuit mitjans aeris i 17 terrestres dels Bombers de la Generalitat, recolzats per quatre dotacions més dels Bombers de Barcelona.

Notícies relacionades

Aquest és el segon incendi que es declara en l'última setmana al parc natural de Collserola: dilluns passat, un altre foc que va començar a la carretera alta de Roquetes, al barri barceloní de Nou Barris, va cremar 18 hectàrees de terreny.

L'incendi d'avui està afectant terrenys situats dins el perímetre del parc natural de Collserola, que des del 2010 compta amb més de 8.000 hectàrees d'espai natural preservat i forma part de la xarxa de parcs naturals de la Diputació de Barcelona.

Temes:

Incendis