Així es carrega i descarrega un 3 de 10 amb folre i manilles en 29 segons

Castell 3 de 10 amb folre i manilles dels Minyons de Terrassa, durant la jornada castellera de les festes de la Mercè 2016. / DANNY CAMINAL. VÍDEO: CARLES COLS

1
Es llegeix en minuts

Els Minyons de Terrassa han aconseguit avui carregar i descarregar un 3 de 10 amb folre i manilles, un castell de gamma extra que s'ha completat per primera vegada a Barcelona. De fet és la primera construcció de 10 pisos feta a la capital catalana.

Aquesta fita històrica per a la capital catalana com a plaça castellera s'ha assolit en la diada de les festes de la Mercè a la plaça de Sant Jaume, en què també han participat la Jove dels Xiquets de Valls i els Castellers de Barcelona.

El castell s'ha aixecat sense problemes i s'ha descarregat gràcies a la tasca del tronc de la torre, els pisos intermedis, que l'han defensat.

Notícies relacionades

Els assistents, tant els situats a la plaça de Sant Jaume com els que veien l'actuació des dels balcons de l'ajuntament, han acollit amb una gran ovació l'esdeveniment.

Els Minyons de Terrassa són la primera colla que va intentar aquest castell, el 1998, i una de les quatre que han aconseguit muntar-lo i desmuntar-lo fins avui.

Temes:

La Mercè