La UPC inaugura el seu campus del Besòs després de 10 anys d'obres i gairebé 100 milions d'euros d'inversió

Les instal·lacions, que acullen les enginyeries de l'Escola Industrial, es volen convertir en referent internacional en energies verdes

Nova seu de la UPC a Diagonal-Besòs. / FERRAN SENDRA

1
Es llegeix en minuts
MARÍA JESÚS IBÁÑEZ / BARCELONA

Quan dilluns que ve comencin les classes a la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), les aules del nou campus de Diagonal-Besòs encara faran olor de pintura, de fusta acabada d'envernissar i de mar. Uns 3.500 estudiants i al voltant de 500 professors s'instal·laran en aquests tres edificis d'arquitectura innovadora i sostenible a les portes del barri de la Mina.

L'equipament, inaugurat oficialment aquest dimecres pel president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha costat 97,5 milions d'euros i més de 10 anys d'obres. "Al final no s'han construït els set edificis previstos en el projecte inicial, per raons pressupostàries, però això ha permès, a la vegada, reduir les resistències inicials", ha reconegut el rector de la UPC, Enric Fossas, en conversa amb aquest diari.

"FLEXIBILITAT"

Notícies relacionades

Finalment, s'ubicaran al campus del Besòs els estudis d'Enginyeria que fins ara estaven situats en la històrica Escola Industrial del carrer d'Urgell de Barcelona, a més de l'Enginyeria Química i l'Enginyeria de Materials, que deixen l'edifici d'Industrials de la Diagonal-Pedralbes.

"No ha sigut un procés fàcil, però al final hi ha hagut flexibilitat", ha assegurat Fossas, que està convençut que el campus ara inaugurat, que s'especialitzarà entre altres coses en energies verdes i renovables, serà un pol d'atracció per a investigadors i estudiants internacionals.