QUEIXES VEÏNALS

La Síndica de Barcelona demana més Guàrdia Urbana a la zona d'oci del Port Olímpic

Vilà també reclama al consistori que prevegi els equipaments públics necessaris per al barri

fcasals34558320 barcelona 02 07 2016 sociedad barcelona ambiente de fiesta a160703164412

fcasals34558320 barcelona 02 07 2016 sociedad barcelona ambiente de fiesta a160703164412 / RICARD CUGAT

2
Es llegeix en minuts

La Síndica de Greuges de Barcelona, Maria Assumpció Vilà, ha demanat al govern municipal més presència de guàrdies urbans a la zona d'oci del Port Olímpic per preservar els usos cívics de l'espai públic, i que es millori el manteniment de l'enllumenat públic del barri de la Vila Olímpica.

En una resolució elaborada arran d'una actuació d'ofici, la defensora dels barcelonins, que va fer una exhaustiva visita al barri de la Vila Olímpica acompanyada per membres de l'associació de veïns, també ha demanat al consistori que prevegi els equipaments públics necessaris "en funció de l'evolució demogràfica del barri".

Igualment, sol·licita que millori el disseny de la part elevada del parc de Carles I amb l'objectiu de recuperar l'espai per als veïns de la zona.

La resolució és conseqüència de la visita feta el 29 de juliol per la síndica, que va iniciar el 2014 un programa de visites als barris per detectar els problemes que tenen els veïns.

L'Associació de Veïns de la Vila Olímpica va traslladar a Vilà que el punt on ara hi ha el Centre Penitenciari de Dones seria un emplaçament idoni per a un mercat municipal, ja que està envoltat d'equipaments, i això podria facilitar la vida de barri i el comerç de proximitat.

Els veïns també van expressar la seva oposició al projecte d'instal·lar un alberg al carrer de Rosa Sensat i es van queixar de la presència de nombroses persones sense llar al barri.

Els veïns també van denunciar a Vilà que al barri hi ha diversos supermercats que estan oberts les 24 hores i que obtenen beneficis principalment a través de la venda d'alcohol, també a menors, als quals no demanen identificació.

INCIVISME

Els representants veïnals van manifestar a la síndica que, en general, els carrers perpendiculars a la platja, i especialment el carrer de Ramon Trias Fargas, són utilitzats com a urinaris en hores de matinada, i això obliga els serveis municipals a fer neteges freqüents amb aigua a pressió.

També expliquen que, a vegades, el revolt que segueixen els trens a prop del carrer de Moscou produeix molèsties per vibracions a les vivendes pròximes, i per aquest motiu tenen prevista una reunió amb ADIF.

Els veïns van exposar que l'estació de metro de Ciutadella -Vila Olímpica només té una sortida, que no és accessible, i per això veuen "imprescindible i urgent" que es pugui construir una segona sortida que garanteixi aquesta accessibilitat, i que al mateix temps millori les condicions de sortida de l'estació en cas d'emergència.

La síndica va observar en la seva visita al Port Olímpic, i concretament al moll de Mestral, "una important activitat d'oci nocturn, amb una especial concentració de locals amb una oferta pròpia de costums i cultures orientals i que atrauen clientela majoritàriament forana".

Notícies relacionades

Al moll de Gregal, dedicat principalment a l'activitat restauradora, va observar "l'exposició de producte fresc a l'exterior dels locals com a forma de reclam, fet que contravé al que disposen les ordenances municipals de locals de pública concurrència i de comerç alimentari".

En la seva resolució, la síndica també destaca aspectes positius del barri, com el sistema de distribució del senyal de TV per cable que ha eliminat les antenes en el paisatge urbà, i el sistema de recollida pneumàtica d'escombraries.