L'escenari amb més entrega veïnal

Residents de la Trinitat participen en la decoració d'escenaris de la festa i alguns actuaran en espectacles

Més de 100 persones s'han inscrit en les masterclasses que Sonia SoulShine, reina del hip-hop de París, impartirà a la biblioteca del Bon Pastor

cmontanyes35430915 trinitat160910205648

cmontanyes35430915 trinitat160910205648 / RICARD CUGAT

2
Es llegeix en minuts
CRISTINA SAVALL / BARCELONA

La cultura urbana, en la seva versió més rebel amb grafits, rap, hip-hop i break dance, substituirà el cap de setmana del 24 i 25 de setembre les activitats esportives de les pistes de bàsquet i de tennis del parc de la Trinitat, elegit com a nou escenari de les festes de la Mercè. El paviment de ciment d’aquests espais és perfecte per al xou més esperat: la sessió de flaixmob coreografiada per Sonia SoulShine, una de les reines del hip-hop de París.

    La paraula flaixmob neix dels termes flaix (llampada) i mob (multitud). Es tracta de trobades fugaces en les quals un grup de gent es reuneix de forma sobtada per fer una acció conjunta i sorprenent. En aquest cas, serà un ball a ritmes de carrer, però prèviament assajat. Ja hi ha més de 100 persones, entre ells molts estudiants de dansa, per participar entre el 19 i el 22 de setembre en les masterclass i tallers que SoulShine realitzarà en una sala de la biblioteca de Bon Pastor, del carrer de l’Estadella. El resultat d’aquests assajos es programarà el dissabte i diumenge següents, a les 13.15 hores, a la pista de bàsquet.

    «La Mercè sempre ha sigut participativa, però mai els veïns d’un barri s’han implicat tant en la producció dels espectacles, alguns fins i tot debutaran com a actors», assegura Cristina Cazorla, coordinadora artística de la programació de la Mercè al parc de la Trinitat, que durant anys s’ha encarregat de la del castell de Montjuïc. Altres, des d’adolescents fins a jubilats, ja estan aprenent a decorar els inflables, com un gran drac que flotarà al llac. Al Víctor, nom artístic del professor, és tot un especialista en intervencions plàstiques en espais urbans. «També s’hi implicaran en tasques de vigilància i de logística. I alguns veïns treballaran de monitors», afegeix Cazorla.

Veïns figurants

Notícies relacionades

Alumnes acabats de llicenciar de l’Institut del Teatre actuaran en els espectacles de dansa contemporània del parc. «En un d’ells, uns 60 veïns faran de figurants. Seran els seguidors d’un partit de futbol que s’escenificarà amb una coreografia de ball», avança la coordinadora artística.

    El parc de la Trinitat comptarà amb tres escenaris més, a més de les pistes esportives. A la grada es representarà circ i dansa, al llac, destacarà una exhibició d’escultures sonores, i al laberint, espectacles infantils i coreografies d’avantguarda, com la de Juana Beltran, titulada Lo quieto del movimiento. «La consigna que ens va donar Marta Almirall, directora de les festes de la Mercè, és que no abaixéssim el llistó, que els espectacles tinguessin igual o més qualitat que els del castell de Montjuïc i del parc de la Ciutadella». 

Temes:

La Mercè