Denúncia contra Desokupa per una presumpta violació a l'Alt Penedès

Els mossos han frustrat el desallotjament d'una vivenda de Pacs del Penedès ocupada per una família pendent de desnonament

La casa va patir una execució hipotecària i el banc l'ha venut a un nou propietari tot i que els antics habitants hi viuen

icoy35293349 desokupa160904212230

icoy35293349 desokupa160904212230

2
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / BARCELONA

L’empresa Desokupa, especialitzada en el des­allotjament de pisos que han sigut ocupats il·le­galment o on resideixen inquilins que no paguen el lloguer o la hipoteca corresponent, torna a estar en el punt de mira després d’intentar desocupar divendres passat una vivenda de Pacs del Penedès (Alt Penedès) on viu una família que està en ple procés civil de desnonament.

Els fets van tenir lloc divendres al matí, quan els treballadors de Desokupa –empresa que afirma haver fet més de 30 desallotjaments a Nou Barris i el Raval, segons va avançar EL PERIÓDICO– presumptament van entrar en un domicili de Pacs del Penedès quan la família que hi viu s’havia absentat per fer unes compres. Segons publica el Diari de Vilanova, els empleats van entrar per la força aprofitant l’absència dels seus habitants, i quan aquests van tornar no podien accedir a l’immoble.

La intervenció dels mossos va permetre que Desokupa accedís a abandonar la casa, després de ser denunciats per violació de domicili pels seus ocupants habituals. Els mossos van confirmar a aquest diari la denúncia dels fets, per la presumpta violació, i els treballadors van ser citats a declarar.

La casa està situada a la urbanització del Pla de Cavall i va patir un procediment d’execució hipotecària. Fa cinc anys, l’immoble va passar a mans de Bankia, que la va vendre tot i estar ocupada. Segons detalla el mateix mitjà, la filla dels antics propietaris sempre ha seguit empadronada a l’immoble, on resideix amb la seva mare i una filla. Els nous propietaris de la casa van interposar una demanda de desnonament civil que està en vies de resoldre’s, però mentrestant han decidit accelerar el procés contractant els serveis de Desokupa.

Notícies relacionades

ACTIVITAT POLÈMICA / Aquesta empresa va saltar a la llum pública l’abril passat, arran del desallotjament d’una casa okupa a Gràcia. La seva activitat s’anuncia a internet com a «intermediadora», «amistosa» i legal, però algunes entitats veïnals han denunciat en fòrums i davant l’Administració pública la seva activitat, davant la sospita que exerceixin la coacció o intimidació per a les desokupacions. El mes passat un grup de veïns van avortar un altre desallotjament al Raval.

El PSC ha demanat al Parlament que investigui la legalitat de la seva activitat, mentre que el mateix Ajuntament de Barcelona estudia els seus procediments per intentar aclarir-ne la legalitat. No obstant, el consistori considera que si existeix una activitat il·lícita el cas correspon a la Inspecció de Treball.