PROBLEMES DE CONVIVÈNCIA

Comerciants de Gràcia denuncien que viuen ''atemorits'' pel conflicte del 'banc expropiat'

Un total de 14 associacions demanen a l'ajuntament que s'impliqui directament en la recerca d'una "solució definitiva"

Operaris reforcen el local del ’banc expropiat’ amb més planxes metàl·liques. / ACN

1
Es llegeix en minuts

Un col·lectiu de 14 associacions que agrupen 553 entitats i establiments comercials amb 6.500 persones representades han entregat al districte de Gràcia una carta per a l'alcaldessa de BarcelonaAda Colau, on denuncien que viuen ''atemorits i amb por'' arran dels incidents desencadenats des del desallotjament del 'banc expropiat'.

En la carta, explica l'ACN, aquests comerciants insten Colau a trobar una ''solució definitiva'' amb l'actuació directa de l'ajuntament i no a través d'altres interlocutors. Jeroni Magrans, portaveu del mercat de l'Abaceria, subratlla que el problema té un vessant clarament polític i per tant són ''els polítics'' de més alt nivell els que s'hi han d'implicar per trobar una solució.

En la carta de cinc punts dirigida a l'alcaldessa les entitats firmants asseguren que en aquests moments ''resisteixen aquesta desgraciada situació sense cap suport institucional clar per part de l'ajuntament''. El text de la carta es va acordar aquest dimarts a la nit després de més de tres hores de reunió, segons han explicat els firmants del document.

En relació amb la petició de mediació de la societat civil de Gràcia per resoldre el conflicte que va fer Colau, Magrans l'ha rebutjat clarament perquè, ha dit, es tracta d'un problema clarament ''polític'' i per tant són els ''polítics'' els que l'han de resoldre".

Notícies relacionades

El portaveu de l'associació de comerciants del mercat reclama diàleg entre les parts en conflicte i ha instat l'ajuntament a designar un interlocutor ''del més alt nivell'', per sobre del regidor del districte, que tingui capacitat de decisió i de fer propostes concretes que resolguin el conflicte.

Magrans també ha explicat que paral·lelament a la carta enviada a Colau per aquestes 14 associacions del barri, els comerciants del mercat de l'Abaceria han enviat una altra carta a l'alcaldessa en què li demanen una reunió en un termini màxim de set dies. 

Temes:

Okupes