MILLORA DE LA XARXA DE MERCATS

Barcelona invertirà 11 milions al nou mercat del Bon Pastor

La reforma integral pretén revitalitzar el barri a més de promoure les energies renovables i el comerç de proximitat

 

  / DIOGO LUCATO

1
Es llegeix en minuts

L' Ajuntament de Barcelona invertirà 11 milions d'euros en el nou mercat del Bon Pastor, al districte de Sant Andreu, unes obres que actualment es troben en fase de licitació. És el cinquè mercat la reforma del qual ha sigut anunciada aquest estiu. A través de l'Institut Municipal de Mercats, aquest cap de setmana es van anunciar els projectes de millora dels edificis de les Tres Torres de Sarrià-Sant Gervasi, el de Canyelles, a Nou Barris i, el de Felip II, ubicat a Sant Andreu, per als quals es destinarà un milió d'euros.

Per una altra part, al mercat de l'Abaceria situat al cor del barri de Gràcias'executarà una reforma integral reforma integral que actualitzarà les instal·lacions, s'hi incorporaran nous espais com cooperatives de productors. S'estima que durarà almenys dos anys i tindrà un cost de 25 milions d'euros.

NOUS SERVEIS

Segons ha informat el consistori en un comunicat, el nou mercat del Bon Pastor es construirà al solar que ocupava l'antic, i tindrà una superfície total construïda d'uns 9.348 metres quadrats repartits en quatre plantes.

El nou edifici dotarà el barri del seu mercat tradicional i hi afegirà prestacions que abans no tenia, com un autoservei i un aparcament públic soterrat. A més, assumirà serveis que abans estaven a l'exterior, com la càrrega i descàrrega i el tractament i dipòsit de residus.

OPTIMITZACIÓ ENERGÈTICA

El projecte inclou la dotació de fonts d'energies renovables per al funcionament de les instal·lacions. Així doncs, s'instal·larà un sistema d'aerotèrmia per a l'aigua calenta i la climatització i un conjunt de plaques solars per produir l'electricitat que l'edifici necessiti de forma autònoma i la il·luminació serà natural.

El disseny del nou edifici va a càrrec de l'estudi d'arquitectes AA25/SCP Arquitectura & Instal·lacions i segons el tinent de l'alcalde d'Empresa, Cultura i Innovació de Barcelona, Jaume Collboni, aquesta reconstrucció “revitalitzarà el barri” i serà una “aposta pel comerç de proximitat”.

Les obres s'iniciaran durant l'últim trimestre d'aquest any i finalitzaran durant el 2018.

MÉS ACCESSIBILITAT

Notícies relacionades

El motiu d'aquestes obres, segons va explicar dissabte la regidora de Comerç i MercatsMontserrat Ballarín, té l'objectiu de “mantenir i millorar la magnífica xarxa de mercats” que hi ha a Barcelona i va apuntar la necessitat de fer-los més accessibles i dotar-los de millors serveis.

Amb motiu dels treballs de millora, el mercat de les Tres Torres i el de Canyelles hauran de tancar les portes al públic durant diversos dies al llarg del mes d'agost, però no serà el cas del recinte de Felip II. Quant al mercat de l'Abaceria i el del Bon Pastor, l'Ajuntament habilitarà unes carpes provisionals on es traslladarà l'activitat mentre durin les obres.