ZONA POLÈMICA

La Generalitat delega a Barcelona les competències sobre el Port Olímpic

El traspàs donarà a l'ajuntament el govern de l'àrea, que acumula conflictes per la seva zona d'oci

Els veïns de la Vila Olímpica reclamen canvis per frenar l'incivisme a la zona

1
Es llegeix en minuts
Toni Sust
Toni Sust

Periodista

ver +

La tinenta d'alcalde d'Urbanisme, Janet Sanz, ha anunciat aquest dijous que la Generalitat delega en el consistori les competències sobre el Port Olímpic, satisfent així una aspiració municipal però sobretot dels veïns de la Vila Olímpica, que denuncien que és un focus d'incivisme  Vila Olímpicaincivisme que els residents freqüenten cada vegada menys.

L'aglomeració de discoteques, per exemple, és assenyalada pels veïns com un excés que fa marxar els joves del barri, conscients de l'elevat risc de topar-se amb baralles, entre altres conflictes. A les vivendes pròximes, les queixes són un clam, per les molèsties que pateixen, del 'botellon' al sexe de pagament al mig del carrersexe de pagament , passant fins i tot per l'aparició d'intèrfons tacats d'excrements humans.

Sanz ha explicat que la comissió de govern municipal ha abordat l'inici del tràmit de la delegació de competències, que se subscriurà en unes setmanes, i ho ha qualificat d'"acord històric" que donarà al consistori la gestió directa de la zona i permetrà, en paraules de Sanz, "aconseguir la integració del Port Olímpic a la ciutat i que els veïns el sentin seu".

Ara, ha explicat la tinenta d'alcalde, el consistori començarà a preparar un pla director urbanístic amb què donar la volta  pla director urbanístic a l'oferta actual, per apostar per "un oci familiar i de més qualitat".

La Generalitat té competències a tots els ports esportius, però l'ajuntament subratlla que el Port Olímpic, part d'un barri de Barcelona, és més complex i requereix una gestió diferent.

CONCESSIONS FINS AL 2020

Els veïns estan preocupats pel present i el futur de la zona d'oci del Port Olímpic, els establiments del qual compten amb concessions que s'extingiran el 2020. 

Notícies relacionades

Llavors es podrà redefinir l'oferta, però l'ajuntament ja prepara un nou pla d'usos que espera tenir a punt el 2017 i amb què vol equilibrar l'oferta d'oci tenint en compte el malestar veïnal.

TRAMVIA

Sanz ha explicat que la comissió de govern també ha tractat la firma d'un protocol amb l'Autoritat del Transport Metropolità (ATM) per establir les funcions de les administracions en el projecte de connexió del Trambaix i el Trambesós.