DECISIÓ JUDICIAL

La fiscalia investiga Oriol Pujol per la denúncia d'amenaces de Carina Mejías

"Això et donarà mal viure. Cuida't", va escriure l'exdiputat a la regidora de C's per demanar una investigació sobre Barcelona Regional

1
Es llegeix en minuts
J. G. Albalat
J. G. Albalat

Redactor

Especialista en judicials

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La Fiscalia de Barcelona ha obert una investigació arran de la denúncia prestada dilluns per la presidenta del grup de Ciutadans a l'Ajuntament de BarcelonaCarina Mejías, contra Oriol Pujol per amenaces, després que l'exdirigent de Convergència i exdiputat al Parlament, a qui la justícia ja està investigant per corrupció, li enviés un SMS dissabte passat, 2 de juliol, en què li deia: «Sabia que ets una persona recargolada. Això et donarà mal viure. Cuida’t».

Notícies relacionades

Mejías va explicar dilluns passat, quan va presentar la denúncia, que el missatge li va arribar 24 hores després que ella sol·licités al ple de l'Ajuntament de Barcelona, infructuosament, la creació d'una comissió municipal d'investigació sobre el cas de Barcelona Regional, en què suposadament s'ha beneficiat una empresa d'un germà d'Oriol, Pere Pujol, i d'un dels seus cosins, Marc Escudé Ferrusola. Tots dos són citats en la denúncia presentada per Mejías per ser beneficiaris de contractes de Barcelona Regional. El ple va tombar la proposta i va aprovar una comissió de seguiment.

BARCELONA REGIONAL

A principis de juny, el consell d'administració de Barcelona Regional va decidir posar en mans de la Fiscalia de Barcelona, que ja tenia oberta una investigació sobre l'assumpte, l'auditoria definitiva en què es desvelen les presumptes irregularitats en aquesta entitat durant el govern de CiU. La decisió de fer aquesta anàlisi de la gestió va ser presa pel mateix consell d'administració després de la publicació a EL PERIÓDICO d'una sèrie de reportatges que apuntaven presumptes pràctiques anòmales.