Carina Mejías denuncia Oriol Pujol per amenaces per Barcelona Regional

L'exdirigent de Convergència li va enviar un missatge després que la regidora demanés una comissió d'investigació

"Sabia que eres una persona recargolada. Això et donarà mal viure. Cuida't", diu l'sms remès per l'exdiputat

dcaminal7281374 barcelona 14 11 2007 sesion al parlament por los problemas 160711124418 / JULIO CARBO

dcaminal7281374 barcelona 14 11 2007  sesion al parlament por los problemas 160711124418
dcaminal7032680 barcelona 27 9 2007    segunda sesion del debate al parlamen160711124405

/

2
Es llegeix en minuts
TONI SUST / BARCELONA

La presidenta del grup de Ciutadans a l'Ajuntament de Barcelona, Carina Mejías, ha presentat aquest dilluns una denúncia contra Oriol Pujol per amenaces, després que l'exdirigent de Convergència i exdiputat al Parlament, apartat de la política i en el punt de mira de la justícia per diverses irregularitats, li enviés un sms dissabte passat 2 de juliol en què li deia: “Sabia que ets una persona recargolada. Això et donarà mal viure. Cuida’t”.

Mejías ha explicat que el missatge li va arribar 24 hores després que sol·licités en el ple de l'Ajuntament de Barcelona, de forma infructuosa, la creació d'una comissió municipal d'investigació sobre el cas de Barcelona Regional, en què suposadament s'han beneficiat una empresa del germà d'Oriol, Pere Pujol, i d'un dels seus cosins, Marc Escudé Ferrusola. Tots dos són citats en la denúncia presentada per Mejías per ser beneficiaris de contractes de Barcelona Regional. El ple va tombar la proposta i va aprovar una comissió de seguiment.

“ÉS UNA AMENAÇA”

Segons figura en la denúncia presentada per Mejías, el dissabte següent a les 17.08 va rebre el missatge. “És una amenaça”, ha dit Mejías, que ha explicat que va posar la situació en coneixement de l'executiva i els advocats de Ciutadans. Tots li van recomanar denunciar, ha agregat.

Mejías ha relatat que no va respondre al missatge, i que malgrat que va coincidir amb Pujol quan tots dos eren portaveus de la comissió d'Afers Institucionals del Parlament, i que tots dos tenien el número de telèfon de l'altre, no havia tingut relació telefònica amb ell.

Notícies relacionades

“Una de les principals funcions de l'oposició és el control dels comptes públics i Ciutadans ho exerceix”, ha declarat la regidora. Ciutadans va demanar una comissió d'investigació sobre el cas perquè es coneguessin els resultats d'una auditoria sobre la gestió de l'empresa entre el 2011 i el 2015, quan CiU dirigia el consistori. Com va avançar aquest diari a principis de juny, l'auditoria va revelar la despesa de dos milions d'euros en projectes ruïnosos. “Les conclusions de l'auditoria indiquen que hi va haver irregularitats, contractes ruïnosos, que s'havia malgastat diner públic”, ha dit Mejías.

MISSATGE A COLAU I COLLBONI

Mejías ha considerat que el missatge de Pujol demostra que estava justificada la seva proposta de comissió d'investigació, i ha criticat l'alcaldessa, Ada Colau, i el segon tinent d'alcalde i cap de files del PSC, Jaume Collboni, que ho rebutgessin i apostés per una comissió de seguiment. “No només pacten amb els partits de la corrupció estructural, ara se sumen a tapar vergonyes”, ha dit sobre Barcelona en Comú.