DISTURBIS A GRÀCIA

Els Mossos envolten el 'banc expropiat' per impedir que es reokupi

Mitja dotzena d'antiavalots blinden el local davant el centenar de persones que pretenien recuperar-lo

Els manifestants es reparteixen en quatre grups que pressionen els agents amb crits i rajos d'aigua

cjo1nuxxaaef3wx

cjo1nuxxaaef3wx
Tensió entre Mossos i manifestants del ’banc expropiat’ de Gràcia.

/

1
Es llegeix en minuts
Guillem Sánchez
Guillem Sánchez

Periodista

Especialista en Successos, tribunals, assumptes policials i de cossos d'emergències

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Mitja dotzena de furgonetes dels antiavalots dels Mossos d'Esquadra s'han avançat a la intenció de la convocatòria del col·lectiu del 'banc expropiat' de Gràcia, que pretenia aquest diumenge a les dotze del migdia recuperar el local desallotjat dilluns -ja fa 6 dies- per ordre judicial.

Els manifestants s'han repartit en quatre grups que pressionen amb crits, proclames i algun raig d'aigua contra els agents que formen els quatre cordons policials que tallen tots els accessos al local. Un des de la plaça de la Revolució, un altre des del mercat de l'Abaceria i dos més, un a cada extrem de la travessera de Gràcia. L'helicòpter dels Mossos torna a sobrevolar el barri.

En un dels extrems de la travessera de Gràcia es concentren mares i nens, que, en un ambient pacífic i familiar, canten cançons davant del 'banc expropiat'.

Notícies relacionades

Ha sigut precisament la presència de menors i turistes a la plaça de la Revolució, espai situat just al costat del local del 'banc expropiat', el que ha obligat a avançar l'acció policial. Els seus responsables ho han fet conscients que la presència de menors hauria dificultat -o gairebé impossibilitat- una intervenció policial sense riscos si hi havia la reokupació prevista. 

La tensió és més elevada als altres tres punts on s'han concentrat els manifestants (Revolució, Abaceria i l'altre extrem de la travessera de Gràcia). En aquests punts els manifestants són joves que increpen els antiavalots i els exigeixen que se'n vagin del barri.