CONSEQÜÈNCIES D'UN DESALLOTJAMENT A BARCELONA

Les entitats històriques de Gràcia s'ofereixen com a mediadores en el conflicte del 'banc expropiat'

Lluïsos de Gràcia impulsa un manifest en què expressa el seu suport a la feina que es feia des del local ara blindat

"La violència no aporta res. No volem intervencions agressives en cap sentit", denuncia l'arrelada associació

1
Es llegeix en minuts

Entitats històriques de Gràcia s'ofereixen com a "espai de diàleg i mediació" per resoldre el conflicte desencadenat després del desallotjament de dilluns. "Expressem públicament el nostre suport al treball que portava a terme el conegut com a banc expropiat i condemnem qualsevol mena de violència, independentment de la seva procedència", apunten en un comunicat fet públic aquest divendres. 

Des de Lluïsos de Gràcia, associació sociocultural i esportiva fundada el 1855 a la vila de Gràcia, conviden entitats, organitzacions i "el conjunt del teixit social del barri" a sumar-se al manifest consensuat aquest dijous per diverses de les associacions que conformen el Grup d'Entitats Culturals Històriques de Gràcia. 

On tothom hi tingui cabuda

El manifest, titulat 'Manifest per la convivència a Gràcia, on tothom hi té cabuda', comença expressant el seu desig d'un barri "per a tots". "Volem un barri on hi hagi iniciatives que permetin el creixement col·lectiu i personal, com fa, també, el banc expropiat", expliciten. "La violència no aporta res. No volem intervencions agressives en cap sentit. No a la violència per part de ningú", destaca el col·lectiu.

El text aprovat també apunta que "per construir una societat responsable i solidària, participativa i viva, són necessaris espais on es puguin desenvolupar activitats i debats". Insisteixen a aturar la violència, dialogar, debatre i negociar, "des del minut u fins a l'últim".

Més justícia social

Notícies relacionades

El Grup d'Entitats Culturals Històriques de Gràcia, del qual formen part de l'Orfeó Gracienc a la Federació de Colles de Sant Medir, demana que es busquin fórmules que aportin una solució a aquest conflicte en concret "i que responguin a totes les necessitats per fer una societat socialment més justa".

A més d'aquest comunicat firmat per les associacions més tradicionals del barri, l'Assemblea Groga de Gràcia -formada per famílies, docents i alumnes del barri- també ha donat aquest divendres suport públic al 'banc expropiat' en un altre comunicat en què destaca "els valors que l'espai ha promogut i practicat en els últims quatre anys al barri: la solidaritat, el suport mutu i la construcció d'alternatives".