Colau demana als Mossos prudència per "evitar una escalada de violència"

El conseller Jané exigeix "complicitat zero" amb els que protagonitzen els altercats

1
Es llegeix en minuts
TONI SUST / BARCELONA

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha demanat avui "prudència" als Mossos d'Esquadra després de la tercera jornada d'altercats al barri de Gràcia. Els ha instat a assegurar-se que les seves actuacions al districte durant els disturbis que s'hi puguin produir estiguin orientades a "evitar una escalada de violència", "protegir els veïns" i "minimitzar els danys".

Colau ha reiterat la "confiança" del govern municipal en l'actuació dels Mossos, després de tres dia de protestes motivades pel desallotjament de l'anomenat "banc expropiat", ubicat a la travessera de Gràcia, a prop de la plaça de la Revolució, epicentre de les mobilitzacions. 

L'alcaldessa, en una compareixença davant els mitjans, ha explicat que en els contactes que ha mantingut amb el conseller d'Interior, Jordi Jané, li ha transmès tota la seva confiança en els Mossos, però també li ha fet arribar "certa preocupació" per algunes informacions en què s'ha posat en entredit que "la proporcionalitat sigui l'adequada" i que reflecteixen que es podria haver comès algun "error”.

JANÉ DEMANA "COMPLICITAT ZERO" AMB ESVALOTADORS 

Notícies relacionades

El conseller d'Interior, Jordi Jané, per la seva banda, ha demanat que es demostri una “complicitat zero” amb les persones que estan generant els disturbis a Gràcia. En el mateix sentit, ha reclamat que no es “polititzin aquests fets” i ha subratllat que, després de les tres nits que ha viscut el barri, l'actuació policial és “innegociable”.

Jané també ha assegurat que les investigacions dels Mossos estan en marxa en paral·lel amb els dispositius per contenir els altercats. Per aquest motiu ha avançat que les detencions d'alguns vàndals es produiran durant els pròxims dies quan es pugui analitzar el material que estan compilant.