Colau ordena tapar un poema antipolicial davant d'una comissaria a Barcelona

La ubicació de l'obra de Bukowski va aixecar la queixa dels agents i del Govern per "ofensiva i humiliant"

Els versos parlen d'enviar quatre policies a morir en la guerra, cosa que només causaria 10 minuts de plor a les mares

icoy33872157 barcelona 13 05 2016  barcelona   nuevos tipos de 160513213847

icoy33872157 barcelona 13 05 2016 barcelona nuevos tipos de 160513213847 / ALVARO MONGE

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / BARCELONA

L’Ajuntament de Barcelona va ordenar tapar ahir el poema antipolicial instal·lat en un plafó al costat del complex de la Policia Nacional de la Verneda, arran de les queixes rebudes de la delegada del Govern a Catalunya i els sindicats policials, que consideraven «inadequada» i «ofensiva» la seva ubicació.

En el marc de la campanya municipal Barcelona Poesia, impulsada per l’Institut de Cultura de Barcelona (Icub), l’ajuntament va instal·lar el 29 d’abril davant del complex policial un gran cartell amb un poema del transgressor escriptor nord-americà Charles Bukowski (1920-1994), exponent del realisme brut, titulat 4 Polis, que va molestar els agents de la Policia Nacional.

El poema diu: «Perros vigilan los muros mientras el submarino se va rápidamente a pique. Estoy en una cafetería con 32 caras de cartón, la mayo-ría inexpresivas. 4 polis de aspecto impecable están sentados a una mesa mirándome. Supongo que yo no tengo tan buena pinta a sus ojos. ¿Por qué no enviamos a esos muchachos a morir en alguna guerra? Sus madres no habrían llorado más de diez minutos».

"HUMILIANT"

Notícies relacionades

La delegada del Govern, María de los Llanos de Luna, va demanar ahir per carta a l’alcaldessa, Ada Colau, que retirés el poema del seu emplaçament davant de la comissaria, al considerar-lo «ofensiu», «inadequat» i «humiliant» per als agents. L’ajuntament va reconèixer que la col·locació del poema de Bukowski no era encertat i va decidir tapar-lo ahir mateix a la tarda, davant la impossibilitat de retirar immediatament tot el plafó per le seves grans dimensions.

El consistori ha fet instal·lar vuit torres amb poemes a la rambla de Guipúscoa, amb motiu d’un recital de poesia que es va celebrar a l’auditori de Sant Martí.