Els manters van ferir un urbà, segons l'informe de l'operació després de la qual es va personar Garganté

En l'atestat consta que el policia "va rebre nombrosos cops per part de diversos venedors ambulants"

2
Es llegeix en minuts

Diversos manters van agredir un agent de la Guàrdia Urbana durant l'operació contra el 'top manta' el dimecres 23 de març a la tarda a la Rambla del Barcelona després de la qual es va personar a l'ambulatori el regidor de la CUP a l'Ajuntament de Barcelona Josep Garganté, segons l'informe policial de la intervenció.

Va ser en aquest centre mèdic en què es va presentar Garganté, "que es va identificar mitjançant un document de l'ajuntament en qualitat de regidor" i que va dir que hi havia anat per acompanyar els identificats, segons l'informe.

Encara que l'informe policial no recull la conversa del regidor amb el metge, el sanitari va denunciar que Garganté l'havia coaccionat per modificar l'informe de lesions del manter amb el fi d'atribuir-les a una agressió de la Guàrdia Urbana, i per això el regidor serà jutjat el 22 d'abril, com mostra un vídeo que va avançar EL PERIÓDICO aquest dijous.

Garganté parla amb el metge que va examinar un manter que va caure durant una persecució de la Guàrdia Urbana de Barcelona. / periodico

L'INFORME POLICIAL

L'informe de la intervenció policial relata que quan el policia intentava atrapar diversos venedors, un grup de manters, "al veure que a un d'ells estaven a punt d'atrapar-lo, es va abalançar agressivament contra l'agent" i va precipitar la seva caiguda per les escales d'accés a l'estació de Metro de Drassanes.

Aquest urbà "va rebre nombrosos cops per part de diversos venedors ambulants, tant durant la seva caiguda per les escales com una vegada va quedar a terra". Després diversos companys van anar a evitar que els venedors continuessin l'agressió.

L'agent va ser traslladat a la mútua, on va ser assistit per les lesions sofertes però no va necessitar agafar la baixa laboral, segons l'informe.

Els policies van aconseguir abandonar el lloc --l'entrada a l'estació del Metro-- "mentre eren increpats de forma agressiva pels venedors, que van començar a agafar objectes i llançar-los contra els agents".

LLANÇAMENT DE PEDRES

Notícies relacionades

"El grup de venedors va prosseguir cridant i llançant pedres i objectes diversos contra els agents, fent gestos de sortir a la via pública de forma amenaçadora", sosté l'informe. Segons aquesta versió, en la seva fugida el grup de manters també van lesionar dues vianants que "van ser empeses i trepitjades pels venedors, que en cap moment van intentar ni d'ajudar-les a aixecar-se".

Un dels agents va observar com un dels venedors "era portat a coll per quatre persones més" al centre mèdic Pere Camps, i que presentava una inflamació al turmell, però l'informe no recull com el manter es va fer la lesió. Al text també consta que els agents de la Guàrdia Urbana van oferir assistència al manter però la va rebutjar de forma alterada.