FOMENT DE L'ACTIVITAT MUSICAL

Els músics estan entusiasmats amb els concerts en directe als bars

Cantants populars i modestos esperen que la mesura impulsi el sector a Barcelona

vvargas22999472 barcelona  10 07 2013  el cantante david caraben d160314202305

vvargas22999472 barcelona 10 07 2013 el cantante david caraben d160314202305

1
Es llegeix en minuts
NANDO CRUZ / BARCELONA

Els músics han rebut la notícia amb entusiasme; desfermat o mesurat, segons el cas. Desfermat és el de David Caraben, cantant de Mishima, que qualifica la mesura de "revolucionària". "És la mena de notícia que quan salta pot semblar poc important però que d'aquí 15 i 20 anys hos serà perquè haurà format una nova generació de gent habituada a escoltar música en directe que serà més exigent quan vegi actuar un grup".

Notícies relacionades

Mesurat és l'entusiasme de Yacine Belahcene, que anys enrere va liderar les bandes Cheb Balowski i Nour. "És una notícia positiva. Únicament espero que no quedi en paraules", denuncia, escudant-se en l'"inevitable pessimisme del sector dels músics". Yacine segueix en actiu. "La setmana passada, al bar Absenta, l'amo va estar tota l'estona preocupat que no féssim gaire soroll". És natural que envegi els seus amics de París: "Allà poden tocar cada nit durant un mes sense repetir bar".

Tots dos coincideixen que els grans beneficiats en seran els grups joves. "El segon concert de Mishima va ser a l'Apolo i és fonamental que quan arribis a l'Apolo ja hagis fet 20 o 30 concerts", recorda Caraben. Rombo fa només dos anys que estan en actiu i ja han tingut problemes amb la llei. "Vam tocar al bar Alfa, va venir la policia i els va caure una multa", recorda la cantant, Clara Molins. A més d'una gran notícia, ella veu aquesta iniciativa de l'ajuntament com "una cosa normal en qualsevol societat que estimi la cultura". I afegeix: "Fa falta un treball de pedagogia: explicar que la música en directe és un valor i s'ha de preservar com un bé".