EL VI

La Vicalanda Reserva 2010

DOC. Rioja.19 €

La Vicalanda Reserva 2010_MEDIA_1

La Vicalanda Reserva 2010_MEDIA_1

1
Es llegeix en minuts

L'enòleg Diego Pinilla i el seu equip han aconseguit tornar a portar al més alt nivell els vins d'aquest centenari celler del barri de l'Estació d'Haro, el Wall Street dels vins riojans. Per a això disposa d'unes parcel·les amb nom propi, com La Vicalanda, formada per 10,5 hectàrees plantades amb ceps de la varietat Tempranillo de més de 35 anys d'edat. No utilitza pesticides, insecticides ni herbicides.

Un rendiment baix -2.500 quilos per hectàrea- i la selecció del raïm a la vinya i a la premsa són el pas previ a un envelliment del vi en barriques noves de roure Allier, on reposa durant 14 mesos. Després de 24 mesos més d'afinar-se en ampolla, podem disfrutar d'un negre elegant, intens, amb un pas en boca estructurat, harmònic, molt agradable, lluny de la tramposa amabilitat d'altres vins de tanins més dolços.  H

Temes:

Gastronomia