TEST METROPOLITÀ

A l'Ikea en metro

TMB realitza una prova pilot amb 2.100 voluntaris per analitzar aglomeracions de passatgers a les noves parades de la L-9

cjane32600208 prova carrega l9 bertran160130134325

cjane32600208 prova carrega l9 bertran160130134325

1
Es llegeix en minuts
Cristina Savall
Cristina Savall

Periodista

ver +

"Ni per agafar un avió ni per anar a la Fira, tu i jo utilitzarem aquest metro per anar a l'Ikea", li comenta, rient, una senyora a la seva amiga, dues de les 2.100 persones voluntàries que han participat dissabte al matí en la prova pilot de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) per estudiar com resoldre les aglomeracions de passatgers en el nou tram de la L-9 Sud entre l'Aeroport del Prat i la Zona Universitària. 

Les parades Zona Universitària, CollblancTorrassaCan Tries/Gornal, Europa/FiraFiraParc LogísticMercabarnaLes MoreresEl Prat EstacióCèntricParc NouMas BlauAeroport T2 i Aeroport T1 obriran les seves portes el 12 de febrer, 10 dies abans de la pròxima edició del Mobile World Congress, que se celebrarà a Barcelona del 22 al 25 d'aquest mes.

Dissabte a les 9 del matí, una llarga cua espera davant l'estació de Collblanc de la L-9. Els veïns de l'Hospitalet no entenen res. "¡Si no obren fins al mes que ve!", crida un senyor que fuma un cigarro a la porta d'una cafeteria. Un guàrdia urbà li explica que es tracta de 700 voluntaris que participen en un simulacre. A la mateixa hora, 700 més es congreguen a la parada de Torrassa, i el mateix nombre, a Cèntric.

Notícies relacionades

El destí dels de Collblanc és baixar a La Fira i descobrir bocabadats que el vestíbul, per la seva lluminositat i amplada, és digne d'una terminal de aeroport. "Però si fins i tot hi ha lavabos", xafardeja una noia al seu nòvio. "Espera'm que hi entro", li diu. Es mira al mirall i es renta les mans com si estigués en una suit de l'Hotel Arts. I no és l'única, ja comença a haver-hi cua per fer-se un selfie en el primer labavo que han vist en un metro de Barcelona,. 

La senyalització és trilingüe; català, anglès i castellà. Se simula gairebé tot: l'acumulació de viatgers en l'hora punta del tancament de la Fira i les maletes que porten els que vénen de l'aeroport i les bicis plegables d'alguns passatgers són d'attrezzo, com en un rodatge. Però a diferència de la vida real, en aquesta prova no hi participen carteristes, no s'hi veu cap gos, ni venedors de mocadors de paper, ni captaires, ni acordionistes.