Un passeig per la història de l'escriptura

El Museu de Cultures del Món mostra com l'escriptura s'ha convertit en un referent simbòlic de la cultura i la identitat col·lectiva dels pobles

image

image

1
Es llegeix en minuts

Escriptures. Símbols, paraules, poders’ és el títol de la primera exposició temporal que acull el Museu de Cultures del Món fins al 30 de gener del 2016.

La mostra proposa un recorregut molt complet a través de les cultures per presentar les varietats, els usos i els múltiples desenvolupaments d'aquest mitjà de comunicació.

Al llarg de 10 àmbits diferenciats, i a partir de diversos elements museogràfics, l'exposició se centra principalment en la gènesi i l'evolució de l'escriptura fins als nostres dies.

¿Podem imaginar les societats contemporànies sense l'escriptura? ¿Quines són les diferències entre un grafisme i una escriptura completa? A partir d'aquestes i altres qüestions, l'exposició mostra de quina manera l'escriptura, nascuda originalment com a instrument de conservació i difusió de la paraula, s'ha convertit en un referent simbòlic de la cultura i la identitat col·lectiva dels pobles.

Notícies relacionades

Les peces exposades provenen de les col·leccions de l'Ajuntament de Barcelona, així com d'una llarga llista de fons i museus nacionals i internacionals, com l'Institute of Oriental Manuscripts of the Russian Academy of Sciences de Sant Petersburg o el National Centre of Manuscripts de Tbilisi, entre altres.

El públic pot accedir gratuïtament a l'exposició ‘Escriptures. Símbols, paraules, poders’ amb l'entrada de l'exposició permanent.