TUF MISTERIÓS

La pudor s'esfuma sense que la Generalitat pugui explicar-la

Després de dos dies afectada, Barcelona no va patir ahir cap episodi pestilent

Ni la Conselleria de Medi Ambient ni la d'Agricultura han pogut determinar-ne l'origen

Una imatge del Parc Agrari del Baix Llobregat, probable origen de la pudor.

Una imatge del Parc Agrari del Baix Llobregat, probable origen de la pudor. / EL PERIÓDICO

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO
BARCELONA

L a pudor que es va estendre dimecres a la tarda per nombrosos barris de Bar-celona i diversos municipis metropolitans, i que posteriorment va reaparèixer molt atenuada a les mateixes hores de dijous en una àrea més limitada, es va esfumar ahir sense deixar cap mena de rastre, coincidint amb un canvi meteorològic caracteritzat per l'arribada de vents del nord. Per a satisfacció dels olfactes fins, no va arribar un tercer episodi: no hi va haver trucades a Protecció Civil, ni comprovacions de trepitjades molestes, ni acudits a Twitter. Així que la pudor es va acomiadar dels barcelonins sense que ningú hagi sigut capaç de certificar d'on procedia i com es va formar.

Atenent als barris de Barcelona i les zones metropolitanes afectades i la direcció dels vents, que van ser durant els dos episodis pestífers de sud-oest (llebeig), l'origen de la pudor es va situar al Parc Agrari del Llobregat, on també hi ha una forta activitat industrial, o en alguna zona pròxima. No obstant, ni els experts del Departament de Territori ni els d'Agricultura van trobar alguna instal·lació industrial o alguna finca agrària sospitosa d'haver originat una aroma tan penetrant i amb tant d'abast, ja que va arribar a detectar-se fins i tot a Badalona.

LA FINCA INNOCENT / La finca de tres hectàrees del Parc Agrari del Llo-

Notícies relacionades

bregat motiu de la discòrdia, assenyalada en un principi com a origen de l'olor per estar utilitzant adobs orgànics, va quedar descartada com a focus de la pudor perquè, com va insistir la Conselleria d'Agricultura, un terreny tan petit no pot causar un efecte tan gran a més de 10 quilòmetres de distància, on es troben alguns dels barris barcelonins més afectats.

Diverses fonts de les dues conselleriesinsisteixen que l'episodi, al qual no han pogut donar cap explicació, ha sigut anecdòtic, una molèstia sense problemes per a la salut, i recorden que en qüestió d'olors pot ser molt difícil determinar la font d'emissió.