acció policial durant els disturbis de can vies

El mosso diu que el cop de porra anava a les cames

El policia que va partir l'orella d'un noi diu que una companya li va desviar el cop

 

  / PEDRO MATA / FOTOMOVIMIENT0

1
Es llegeix en minuts
J. G. ALBALAT
BARCELONA

El mosso de la unitat antiavalots imputat per haver partit l'orella d'un noi a la plaça de Sants de Barcelona durant les jornades de protestes contra el desallotjament de Can Vies va declarar ahir davant el jutge que la seva intenció era picar amb la porra a les cames, però que la interacció d'una companya va desviar la trajectòria i va impactar sense voler al cap, segons fonts jurídiques.

El succés va tenir lloc el 27 de maig del 2014, quan el noi travessava per la vorera en una bicicleta. L'agent imputat va explicar durant l'interrogatori que el ciclista els va començar a amenaçar i a insultar i que van haver d'actuar. Va detallar que la seva companya va ser la primera que va fer ús de la porra i que, al veure que necessitava ajuda per «l'actitud agressiva» de la víctima, ell hi va anar per donar-li suport. Segons la seva versió, quan hi va arribar, la mossa el va desequilibrar i el cop de porra que en principi anava dirigit a les extremitats inferiors va impactar al jove al cap.

Aquesta mossa, que també va declarar ahir, però de testimoni, va ratificar la versió del policia imputat, assegurant que al tocar-lo amb el braç mentre ell actuava va desviar la direcció de la porra. Els protocols de la policia autonòmica estableixen que els cops de porra només es poden clavar de cintura cap avall.

Notícies relacionades

IMATGES / Per l'acusació particular, aquesta versió «no té cap sentit», ja que, segons recullen les fotografies i imatges gravades, així com les declaracions dels veïns, el mosso va picar directament al jove al cap.

Al jutjat també van declarar com a testimonis un caporal dels Mossos i el fotoperiodista que va captar els fets. Aquest últim va explicar que en cap moment va veure que el cop de porra tingués una trajectòria errònia. L'advocat Andrés García ha demanat a la Conselleria d'Interior que expedienti i aparti del servei el mosso imputat, que encara està de servei, perquè si no s'està donant «un missatge d'impunitat».