Neix la Jove Orquestra Simfònica de Barcelona

És un projecte musical i de formació per a instrumentistes d'entre 16 i 23 anys que debutarà al Gran Teatre del Liceu el 25 d'octubre

1
Es llegeix en minuts

Carles Checa és el director artístic d'aquesta agrupació que neix amb l'objectiu de proporcionar una formació complementària a l'ensenyament musical que ja reben els joves a través de la pràctica en una formació orquestral.

"Ciutats com Nova York, París, Roma, Berlín i Londres ja tenien una orquestra jove, i crèiem que Barcelona també es mereixia tenir-ne una", explica Checa.

Per formar-ne part, els joves instrumentistes s'han hagut de presentar a unes audicions. Per a molts, aquesta és una oportunitat per potenciar la seva carrera.

"A part del que tu practiques com a solista, és molt important també fer-ho a la part orquestral i de cambra", explica Núria Comorera, violoncel·lista.

Per oferir aquesta formació als joves, l'orquestra té un equip de professors especialitzats i directors convidats, com Josep Caballé-Domenech, director titular de l'Orquestra Filharmònica de Colorado Springs, dels Estats Units, i director general de música de l'Orquestra Estatal de Halle, a Alemanya, i Salvador Brotons, reconegut director d'orquestra i compositor barceloní, que actualment ocupa el càrrec de director titular de l'Orquestra Simfònica de Vancouver i de la Banda Municipal de Barcelona, entre altres.

Notícies relacionades

"Vaig veure els professors i els directors que formaven part del projecte i em va semblar una molt bona iniciativa. A més, tot el que sigui adquirir experiència que després pugui utilitzar en el món professional és molt positiu", comenta Albert Torrebella, violinista de l'orquestra.

La Jove Orquestra Simfònica de Barcelona debutarà a la Sala Foyer del Gran Teatre del Liceu, el 25 d'octubre a les 18.00 hores, on interpretarà l'obertura de ‘La flauta màgica’, de Mozart, la ‘Simfonia número 40 en sol menor’ de Mozart i la ‘Simfonia número 1 en do major’ de Beethoven.