El Frederic Marès, un dels museus de col·leccionista més importants del món

El museu està format, en la seva totalitat, per l'àmplia col·lecció d'objectes que l'escultor català Frederic Marès va donar a l'Ajuntament de Barcelona durant els anys 40

1
Es llegeix en minuts

Situat a l'antic Palau Reial Major dels comtes de Barcelona, al costat de la catedral, el Museu Frederic Marès és un dels més desconeguts de la ciutat i, al mateix temps, un dels 10 museus de col·leccionista més importants del món.

"És un dels museus més enigmàtics, més sorprenents i més meravellosos que hi ha a Barcelona". D'aquesta manera el defineix el seu director, Josep Maria Trullén. I és que el Museu Frederic Marès són dos museus en un.

Si bé és cert que tot el que s'hi pot veure pertanyia a la col·lecció personal de l'escultor Frederic Marès, hi ha dos estils molt diferenciats: per una banda, l'escultura, i per l'altra, el que es coneix com a ‘museu sentimental o dels records’.

Les primeres tres plantes del museu estan dedicades a l'escultura, des de l'època de Grècia i Roma fins al segle XIX, passant pel romànic, el gòtic i el barroc. Hi ha un total de 4.000 peces diferents, moltes de les quals de referència religiosa.

La resta del museu està formada per 50.000 objectes, repartits per diferents sales: la sala femenina, la masculina, la del fumador o la de les fotografies.

Notícies relacionades

Hi ha ventalls, guants i joies que usaven les dones de finals del segle XIX, cinturons, espases i capses de mistos que portaven els homes. "Visitar les sales dels records és com fer un viatge", afegeix Trullén.

Un dels objectes més curiosos del museu és la maleta que Marès va utilitzar en els innombrables viatges que va fer pel món i amb la qual, asseguren, va portar a Barcelona molts dels objectes exposats.