Antoni Vives, regidor de CiU, deixa la política per tornar al sector privat

Antoni Vives.

Antoni Vives.

1
Es llegeix en minuts
CRISTINA BUESA
BARCELONA

Antoni Vives, regidor de CiU a l'Ajuntament de Barcelona, va anunciar ahir que deixa la política activa. Home fort del grup de Xavier Trias, en les últimes eleccions va anar en quarta posició després d'un mandat com a tinent d'alcalde d'Hàbitat Urbà, una macroàrea que englobava urbanisme, medi ambient i vivenda. El seu nom, juntament amb el del seu company i amic Joaquim Forn, sonaven com a successors de Trias.

No obstant, Vives ha decidit abandonar el grup municipal en què ha estat quatre anys a l'oposició i quatre en el govern. La seva decisió es va conèixer poca estona després que s'acabés el ple extraordinari d'adhesió a l'Associació de Municipis per la Independència (AMI). El d'ahir serà el seu últim ple ja que cedeix el càrrec a Raimond Blasi, representant d'Unió Democràtica que durant els últims quatre anys havia ocupat la cartera de Comerç i havia sigut regidor de Sant Andreu.

Notícies relacionades

DEDICAT A LA LITERATURA / Vives tornarà a l'activitat privada després de 15 anys en la pública. Abans de l'ajuntament havia sigut secretari del Govern (2001-2003). També vol tenir més temps per dedicar-se a la literatura. Ha escrit diversos llibres de ficció i novel·les amb les quals ha guanyat diversos premis.

Llengut, durant el mandat passat les seves discussions amb la que ara s'ha convertit en la seva successora, Janet Sanz (ICV), van ser habituals i a vegades pujades de to. Però la seva decisió de deixar la política farà que es perdi la possibilitat d'una segona ronda amb els papers canviats.