El Mas i Mas Festival torna amb força

Als escenaris de sempre s'hi suma el Reial Cercle Artístic, que acollirà els concerts de música clàssica

La cantant mallorquina Maria del Mar Bonet, durant l’espectacle ’Homenatges’.

La cantant mallorquina Maria del Mar Bonet, durant l’espectacle ’Homenatges’.

2
Es llegeix en minuts

Fidel a la seva cita de cada estiu el 13è San Miguel Mas i Mas Festival ofereix una programació amb gairebé 300 actuacions i més d'un centenar de produccions que ompliran de música la ciutat de Barcelona fins a l'1 de setembre.

Els escenaris del Festival seran pràcticament els mateixos de l'edició anterior: el Palau de la Música Catalana, el Born Centre Cultural, Jamboree Jazz Club, Tarantos i Moog, amb la diferència que els concerts de música clàssica se celebraran al Reial Cercle Artístic.

Després del concert inaugural ‘Skecthes of Catalonia’ a càrrec de la Miles Tribut Big Band, el Palau de la Música Catalana també és l'escenari elegit per al concert de clausura del festival que tindrà lloc el pròxim 1 de setembre.

L'edifici modernista acollirà una de les noves veus que està agitant l'univers del flamenc: Rocío Márquez. La 'cantaora' de Huelva presentarà el seu últim disc, ‘El niño’, amb la participació del patriarca de la guitarra flamenca, Pepe Habichuela, de dos joves revulsius com són El Niño de Elche i Raúl Rodríguez i del músic Raül Fernández "Refree", que ha sigut coproductor del disc amb Faustino Núñez.

Els dies 10 i 17 d'agost, els protagonistes seran tres dels millors solistes de piano clàssic: Jordi Masó, Sergey Belyavskiy i Àlex Alguacil. Finalment, el 24 d'agost, Kayah & Barcelona Gipsy Klezmer Orchestra omplirà de ritmes balcànics i 'manouche' la mateixa sala de concerts.

El Jamboree seguirà fent els honors que correspon a la cava de jazz degana del país i en plena celebració del seu 55 aniversari oferirà una programació de primeres figures mundials del jazz, el blues i el soul i alguns dels noms més destacats de l'escena del país. Entre algunes de les actuacions destacades sobresurten noms propis com el trio de la icona del llatí jazz Jerry González (7 i 8 d'agost) o l'homenatge a Art Blakey - Roots & Herbs: The Blakey Project - a càrrec d'un dels seus últims Messengers: el saxofonista Jean Toussaint.

Nou espai: Reial Cercle Artístic

El cicle ‘30 Minuts de Música’ es trasllada  aquest any a una nova ubicació, el Reial Cercle Artístic, una entitat de referència en la vida cultural de Barcelona, situada a la seu del Palau Pignatelli al barri gòtic de la ciutat.

Sota el lema ‘Barcelona, la ciutat i els creadors’, per posar en relleu la relació entre la ciutat i els compositors que hi viuen i hi ha viscut al llarg del temps, el cicle estrenarà, al llarg de tot el mes, diverses obres d'importants compositors del país, com Josep Maria Guix, Domènech González de la Rosa, Francisco Guzmán o Anna Cazurra, entre altres.

Notícies relacionades

Aquests concerts se celebraran de dimarts a diumenge en tres sessions diàries de 30 minuts cada una, a les 18.30, 19.30 i 20.30 hores. El concert de clausura, el 30 d'agost, a càrrec del Teatre Instrumental recordarà el vincle històric entre la música instrumental i l'òpera a partir d'obres de Martín i Soler, Pergolesi i Haydn.

La Sala Moragues del Born Centre Cultural tornarà a ser un dels enclavaments de la programació, seguint l'edició anterior, amb el cicle de concerts ‘Sona el Món i torna al Born’ els dissabtes i diumenges d'agost a les 20 hores. Alguns dels protagonistes del cartell són: Joan Margarit & Carles Margarit amb l'espectacle ‘No era lluny ni difícil’ (9 d'agost), Cece Giannotti (15 agost), Judit Neddermann (16 d'agost) i Pedro Javier González & Horacio Fumero (29 d'agost).