crisi en el sector cinematogràfic

Els cines Verdi garanteixen la seva continuïtat canviant de propietari

La productora i distribuïdora A Contracorriente Films és la nova màxima accionista de les sales

Imatge dels cines Verdi, el gener passat.

Imatge dels cines Verdi, el gener passat. / FERRAN NADEU

1
Es llegeix en minuts

La productora i distribuïdora de cine A Contracorriente Films, propietat d'Adolfo Blanco, és la nova màxima accionista dels cines Verdi. D'aquesta manera, la distribuïdora garanteix la continuïtat de les mítiques sales del barri de Gràcia de Barcelona, castigades per la crisi que viu el sector. Aquest mateix divendres la distribuïdora i el fundador dels Verdi, Enric Pérez, han segellat l'acord després de mesos de negociació, que implica que A Contracorriente compti amb una "majoria àmplia" de les accions, segons ha avançat el setmanari 'L'Independent de Gràcia'. 

Notícies relacionades

L'acord implica l'adquisició del catàleg de Sherlock distribució, la distribuïdora de Pérez, i la titularitat de les 14 sales Verdi a Madrid i Barcelona. Els nous propietaris tenen la intenció de seguir potenciant el cine d'autor. 

CRISI DEL SECTOR

La crisi, l'increment de l'IVA cultural al 21%, la guerra de preus entre sales exhibidores, l'especulació immobiliària, la pujada de les taxes d'electricitat i la pirateria han causat en els últims anys la mort de gran part dels cines històrics de Barcelona, com l'Alexandra i l'Urgell. La crisi també ha castigat els cines Verdi. Les sales del barri de Gràcia han perdut 200.000 espectadors en els últims set anys i fins i tot el Verdi Park es va haver de tancar durant l'estiu passat. El seu fundador va admetre al gener que la situació era delicada i va avançar que empreses del sector cinematogràfic havien mostrat interès a entrar a formar part de l'accionariat.

Temes:

Cinemes