INSTANTÀNIA DES DE LA ISS

L'astronauta Scott Kelly penja una foto de BCN des de l'espai

L'enginyer fa 123 dies que és a l'Estació Espacial Internacional

A la imatge sobresurten les obres de les Glòries i de la Sagrera

ck fx0-usaacx-9

ck fx0-usaacx-9

1
Es llegeix en minuts
C. M. D. / BARCELONA

Scott Kelly va marxar cap a l'espai el divendres 27 de març des de la base de Baikonur (Kazakhstan). La nau Soiuz el va deixar a l'Estació Espacial Internacional (ISS, en la sigla en anglès), on ja fa 123 dies que està instal·lat.

Avui, al llevar-se, ha penjat a Twitter una fotografia de Barcelona extraordinària feta des d'aquesta sonda que dóna la volta a la Terra des d'una altura de 400 quilòmetres. Hi ha el dubte, per les nuvolades que avui i ahir han tapat la ciutat, si la imatge no va ser captada abans, però en tot cas el que no té discussió és la qualitat de la instantània. A la imatge criden l'atenció les obres de les Glòries i les de l'estació de la Sagrera, a més de percebre's perfectament l'ADN de la capital catalana, la trama urbana dissenyada per Cerdà.

"¡Bon dia, Barcelona, Espanya! Preciosa com sempre", comparteix aquest enginyer de 51 anys des de la xarxa social, on habitualment penja imatges captades per les lents d'alta definició instal·lades a la ISS.

 

Notícies relacionades

Kelly pretén batre el rècord nord-americà de permanència a l'espai, que ara té Michael López-Alegría (set mesos). La seva idea és arribar als 12 mesos, temps que li servirà, al marge de la marca personal, per fer tota mena d'experiments de cara a futurs projectes de la NASA

El 19 de juliol, l'empresa que gestiona la càmera de vídeo que registra la superfície per on passa la ISS va penjar a internet una gravació de menys d'un minut que permetia percebre el trànsit sobre la Ronda Litoral, així com el moviment del port de Barcelona.