ACTUACIÓ insòlita en el debat sobre els JOCS D'HIVERN

La CUP indigna el ple al llançar-li bitllets falsos

L'oposició censura la falta de respecte i força una reunió dels portaveus

L'alcaldessa citarà el regidor Garganté per recriminar-li l'actitud i exigir-li serietat

El regidor de la CUP Josep Garganté llança bitllets falsos a la bancada del PP, Ciutadans i CiU. / periodico

2
Es llegeix en minuts
C. B. / BARCELONA

Si el ple s'havia obert amb la irritació per la retirada del bust de Joan Carles, es va acabar amb una situació que no s'havia vist mai. Un regidor de la CUP va acabar llançant bitllets falsos de 500 euros als grups municipals per protestar pel debat sobre la candidatura de la ciutat als Jocs Olímpics d'hivern. L'actitud del regidor Josep Garganté, número tres de la llista electoral de la CUP, va forçar una junta de portaveus extraordinària a l'acabar el ple en la qual el govern va sostenir que «no es pot repetir» una situació com la que es va viure ahir.

Quedaven pocs minuts per acabar el ple, més de tres hores després de la picabaralla monàrquica. Era el torn de Garganté i, després d'afirmar durant el seu discurs que el seu grup no compartia la necessitat que Barcelona optés a acollir uns jocs de neu juntament amb els municipis del Pirineu, va clamar: «Això són els diners que necessitareu per comprar el Comitè Olímpic Internacional». I va llançar un feix de bitllets falsos a la bancada que tenia just al davant, on se situen el PP, Ciutadans i CiU. Els regidors del PSC també en van rebre algun en l'enrenou.

Notícies relacionades

INCOMODITAT / Des d'aquell instant tot van ser peticions de paraula, retrets i espetecs de llengua mentre Garganté els mirava amb aire sorneguer. L'alcaldessa, descol·locada i incòmoda en un primer moment, va voler seguir el ple, al qual li quedava només el torn del tinent d'alcalde Jaume Asens i la votació. Convergents, socialistes, populars i Ciutadans van demanar suspendre'l per tractar el que acabava de passar però, amb el republicà Alfred Bosch minimitzant el llançament de bitllets, Colau va optar per seguir.

No obstant, després de les paraules d'Asens, al posar-se al davant del micròfon una altra vegada, l'alcaldessa va titllar de «reprovable» i «impropi» el que havia fet el regidor de la CUP i va assegurar que no hauria de tornar a passar. Fonts municipals van explicar després que en la junta extraordinària de portaveus el govern va expressar que aquesta hauria de ser l'última vegada que passés una cosa així o com el gest d'Alberto Fernández de col·locar un quadro del rei Felip VI pel seu compte i risc. Colau es reunirà amb Garganté per demanar-l'hi expressament. Això passava davant la mirada atònita dels alcaldes del Pirineu, que havien assistit al ple que finalment va aprovar crear una comissió que debatrà sobre la conveniència de la candidatura. Com amb la pobresa, l'espectacle d'alguns va ocultar el tema real de debat.