CANVIS A L'ADMINISTRACIÓ LOCAL

L'Ajuntament de BCN fitxa l'exdirector del Palau de la Música que va ajudar a destapar el 'cas Millet'

Llinares serà el responsable dels serveis jurídics i transparència del consistori

El director del Palau, Joan Llinares, durant la seva compareixença en la comissió que investiga elcas Palau, avui, al Parlament.

El director del Palau, Joan Llinares, durant la seva compareixença en la comissió que investiga elcas Palau, avui, al Parlament. / JULIO CARBÓ

1
Es llegeix en minuts
J. G. ALBALAT / BARCELONA

L'exdirector general del Palau de la Música Joan Llinares, que va ser nomenat per a aquest càrrec després de l'entrada i el registre dels Mossos a l'entitat cultural el juliol del 2009 i la destitució de Fèlix Millet com a president, ha acceptat l'oferta de l'Ajuntament de Barcelona per treballar com a responsable dels serveis jurídics i transparència del consistori. Llinares ocupava ara el càrrec de subdirector general d'administració de l'Institut Valencià d'Art Modern (IVAM).

Notícies relacionades

Llinares va col·laborar estretament amb la justícia per destapar el saqueig del Palau de la Música en l'etapa de Fèlix Millet. La revisió de totes les operacions que havia realitzat Millet i la seva mà dreta, Jordi Montull, durant el seu mandat al capdavant de l'entitat va fer sortir les irregularitats que, posteriorment, es van convertir en delicte i que en l'actualitat estan pendents de judici.

Gràcies als papers incautats durant el registre i els entregats per l'equip format per Llinares es va poder comprovar l'apropiació de fons de la institució per part de Millet per a usos particulars, així com el presumpte pagament de comissions per part de la constructora Ferrovial, a través de l'entitat, a Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) per la suposada adjudicació d'obra pública durant els governs de Jordi Pujol.