El comerç de BCN es mobilitza per paralitzar el tancament massiu de terrasses

Demanen una moratòria fins després de l'estiu i que es convoqui un ple extraordinari -- El govern de Colau diu que no pot fer marxa enrere en l'ordenança de les terrasses que va aprovar CiU

1
Es llegeix en minuts
PATRICIA CASTÁN / CRISTINA BUESA / BARCELONA

El comerç de Barcelona ha demanat aquest dimecres a l'alcaldessa Ada Colau una moratòria a la reducció de l'espai de fins a 2.200 terrasses (gairebé la meitat de la ciutat) fins després de l'estiu per aprofitar la temporada estival.

La reclamació ha unit de manera insòlita tot el comerç, representat per la Fundació Barcelona Comerc, Pimec, l'associació Barcelona Oberta , el Consell de Gremi de Comerç  i el Gremi de Restauració de Barcelona.

Precisament aquest últim ha registrat de manera oficial un escrit per demanar un ple extraordinari i modificar una regulació que, denuncien,  afectarà greument l'activitat econòmica del sector de bars i restaurants.

En una roda de premsa al consistori barceloní, el president del Gemi de Restauració, Pere Chias, ha explicat que volen "buscar una solució ràpida per a un sector que està molt preocupat", ja que, segons ha dit, el gremi ha de defensar "la facturació de més de 2.300 establiments". El gremi estima que amb la moratòria es poden salvar 12.000 llocs de treball.

Chias també ha comentat que a l'hivern tornaran a plantejar-ho, per "modificar o eliminar" l'ordenança de terrasses i l'aplicació de l'actual règim de distàncies.

Els propietaris d'uns 2.200 establiments de restauració barcelonins, un 48% del total, ja van ser advertits per l'ajuntament a principis de mes que incomplien les distàncies que estableix la normativa de terrasses i que havien de modificar-les i, majoritàriament, reduir-les.

RESPOSTA DE COLAU

El govern d'Ada Colau ha assegurat aquest dimecres que no pot fer marxa enrere en l'ordenança de les terrasses. La quarta tinenta d'alcalde d'Ecologia, Urbanisme i Mobilitat, Janet Sanz, ha assegurat que "de forma immediata" no es poden resoldre els problemes que denuncien els restauradors en un ple extraordinari.

Notícies relacionades

"Utilitzarem el sentit comú i l'equilibri", ha plantejat Sanz, que s'ha mostrat comprensiva amb el sector però ha recordat que es tracta d'una ordenança que va aprovar CiU amb el suport del PP i que Barcelona en Comú l'ha trobat sobre la taula sense marge de maniobra.

NOVA NORMATIVA

La responsable d'Urbanisme ha fet aquestes afirmacions després que alguns grups de l'oposició hagin plantejat la celebració d'un ple en què es pari l'aplicació de l'ordenança. S'hauria d'iniciar tot el tràmit, amb aprovació inicial, al·legacions i aprovació definitiva en el ple per poder derogar algunes de les condicions de l'espai públic que marca l'ordenança vigent.

Temes:

Ada Colau