NOU MODEL DE SEGURETAT

Colau es mostra conciliadora en el primer acte amb la Urbana

L'alcaldessa avala la tasca dels policies que es «deixen la pell» al servei de la ciutat

Demana als agents que l'ajudin a convertir la policia municipal en referent

Ada Colau dóna la benvinguda als nous agents de la 87a promoció de la Guàrdia Urbana / RICARD FADRIQUE

1
Es llegeix en minuts
MAYKA NAVARRO / BARCELONA

Ni un minut de l'hora que va durar el primer acte d'Ada Colau amb la Guàrdia Urbana va deixar de somriure l'alcaldessa de Barcelona. La responsable del govern municipal es va mostrar còmoda i «feliç», en paraules dels seus col·laboradors, en la cerimònia de benvinguda dels nous 93 agents de la 87a promoció de la Guàrdia Urbana. A ells i als comandaments que l'escoltaven per primera vegada al Saló de Cent els va dir que anaven a formar part de les files d'una policia amb gent «que fa anys que es deixen la pell al servei de la ciutat».

Colau va mesurar cadascuna de les seves paraules. Era la primera vegada que es dirigia a una Guàrdia Urbana que ella mateixa havia posat en entredit en la campanya electoral. Ahir, tot van ser elogis per a un dels instruments bàsics de la seguretat de Barcelona. Però no l'únic, va avisar.

Notícies relacionades

AMB RECASENS / Escortada pel comissionat de Seguretat, Amadeu Recasens, i el cap de la Guàrdia Urbana, Evelio Vázquez, Colau va dir que el seu equip volia parlar de seguretat en majúscules, aprofundint en l'origen de problemes que moltes vegades, va sostenir, tenen a veure amb la desigualtat social i no tant amb l'ordre públic. Va dir estar segura de parlar davant un cos «professional». «Vostès van decidir ser policies. Una feina que té molt a veure amb la vocació de servei. Ajudin-me a transformar el cos perquè siguem referents en una nova manera de fer les coses».

Amb el cap dels Mossos d'Esquadra, el comissari Joan Carles Molinero, com a únic convidat, Colau va voler omplir el seu primer acte amb la Guàrdia Urbana de missatges de conciliació en clau d'un temps nou per a tots dos. L'alcaldessa va reiterar la seva voluntat de construir «entre tots» una nova policia en què domini la prevenció, la mediació i la proximitat. «Felicitats. Han arribat en el millor moment», els va dir el comissionat. Està per veure com serà aquest canvi.