Ada Colau estrena el mandat d'alcaldessa aturant un desnonament a Nou Barris

La màxima dirigent municipal acompanya els serveis socials del districte per intervenir-hi

Picabaralla a Twitter entre CiU i BC per qui ha evitat els desallotjaments

Ada Colau, al metro, després de visitar Nou Barris, aquest dilluns.

Ada Colau, al metro, després de visitar Nou Barris, aquest dilluns. / RICARD CUGAT

2
Es llegeix en minuts
CRISTINA BUESA / BARCELONA

L'alcaldessa de BarcelonaAda Colau, ha intervingut aquest dilluns per aturar un desnonament Nou Barris. Ha explicat des de la seu del districte que tenien informació dels serveis socials que hi havia nou casos iguals, dels quals quatre sabien que estaven suspesos i la resta no.

Colau ha anat a un d'aquests cinc dels quals no tenien informació i allà s'ha trobat amb una família amb dos menors de 2 i 7 anys amb les maletes al carrer "amb els nervis a flor de pell" i els Mossos, que desconeixien què passaria.

TRUCADA A BANKIA

L'alcaldessa ha trucat a una responsable de Bankia per saber què passava amb aquest cas i ells li ha confirmat que s'aturaria el desnonament. La quarta tinenta d'alcalde i regidora de Nou Barris, Janet Sanz, s'ha dirigit a un altre dels desnonaments previstos, que també s'ha pogut aturar.

Colau ha justificat la seva actuació perquè en aquesta zona de Barcelona es viu una "emergència habitacional" i aquest districte encapçala el rànquing de casos de desnonaments per primeres vivendes, ja siguin propietat dels bancs o de lloguers.

L'alcaldessa s'ha felicitat que gràcies a les gestions que havien fet els funcionaris del districte s'han pogut evitar finalment tots els casos, encara que ha recalcat que el que cal és donar "respostes estructurals" al que està passant.

REFORÇ DEL DISTRICTE

La responsable municipal ha assegurat que una de les primeres decisions que tiraran endavant seran el reforç del personal d'aquest àmbit perquè resulta que a Nou Barris tenen el mateix volum de personal que en altres districtes.

A més de treballar per augmentar recursos humans també convocaran la taula de prevenció de desnonaments, que fa tres anys que no es reuneix, ha censurat Colau. En aquest fòrum es reuneixen els serveis socials, responsables municipals, judicials, policials o entitats del sector.

PICABARALLA AMB CIU

Notícies relacionades

El grup municipal de CiU de Barcelona ha defensat aquesta tarda a través del seu compte de Twitter que els desnonaments previstos per a aquest dilluns a Nou Barris "han sigut suspesos a instàncies del govern de Xavier Trias". La quarta tinenta d'alcalde de l'Ajuntament de Barcelona, Janet Sanz, ha negat l'afirmació del missatge de CiU a través de la mateixa xarxa social. "No és veritat, dels 9 només n'hi havia 4 que s'havien suspès divendres. L'alcaldessa n'ha parat un personalment. Jo un altre", ha assegurat Sanz.