Ada Colau se suma als recomptes de sense sostre de Barcelona

La futura alcaldessa va participar ahir a la nit amb altres 700 voluntaris en la iniciativa de la Fundació Arrels, que va comptabilitzar 892 persones

Voluntaris d’Arrels es despleguen pel barri de Sants. / ACN

1
Es llegeix en minuts

La guanyadora de les eleccions municipals de Barcelona i futura alcaldessa de la ciutat, Ada Colau, es va sumar ahir a la iniciativa de la Fundació Arrels de pentinar la ciutat per comptar les persones que dormen al carrer. Colau va participar amb més de 700 voluntaris en aquesta iniciativa que porta a terme periòdicament aquesta oenagé. Segons dades de l'entitat, els voluntaris van comptabilitzar 892 persones.

Dividits en grups de 3 i 4 persones han repartit la ciutat en 160 zones. Colau va ser destinada al Raval Sud.

L'objectiu ha sigut comptabilitzar les persones que dormen al ras. A l'interior d'oficines bancàries, sota els ponts, en bancs de parcs públics o a prop de les estacions. Amb aquesta metodologia, "contrastada" i "fiable", l'oenagé aconsegueix saber periòdicament les dimensions exactes del fenomen a la capital catalana.

Notícies relacionades

Des de mitjanit fins a les dues de la matinada, més de 700 voluntaris repartits en 160 grups han dividit la ciutat per zones i han comptat quantes persones dormen al ras cada dia a Barcelona. La missió era anotar quants són, però ho han fet des de lluny, sense despertar-los.

Des d'aquesta oenagé se subratlla que la metodologia s'utilitza a tot el món i s'ha demostrat que és l'única manera fiable per conèixer la incidència real d'aquest fenomen. Una informació vital per poder decidir després la quantitat de recursos que cal destinar-hi.