¿Coneixes l'obra de Joan Brossa?

Torna el cicle artístic BarriBrossa per donar a conèixer l'obra i la figura del poeta barceloní

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / Barcelona

El Museu Picasso, el MACBA, el CCCB, La Seca - Espai Brossa i l'Espai Ku són els escenaris on té lloc el cicle artístic BarriBrossa, organitzat per la La Seca - Espai Brossa.

Durant sis dies, del 19 al 24 de maig, s'han programat activitats, espectacles i debats que giren al voltant del teatre, la poesia i la comèdia de l'art.

L'objectiu és donar a conèixer l'obra i la figura del poeta barceloní Joan Brossa (1919-1998). "Va ser un experimentador, una persona que mirava el món des d'una nova perspectiva", explica Judit Barnés, de la Fundació Joan Brossa. "Va ser una figura polièdrica, que va dissoldre les fronteres entre les arts ja que considerava que totes elles eren formes de comunicació útils per expressar-se", afegeix.

Entre les activitats proposades destaquen la instal·lació teatral ‘Automatàrium’, l'espectacle ‘Protest: bon començament és aquest’ i el concert ‘Mestres Quadreny – A quatre mans’, amb textos de Brossa.

A més, es pot veure comèdia de l'art al CCCB, fer un viatge per l'univers dels arlequins al Museu Picasso i descobrir el teatre Noh a l'Espai Ku.

Rutes brossianes

Al llarg de l'any, La Fundació Joan Brossa programa sis rutes temàtiques sobre l'artista.

Notícies relacionades

Dissabte, 23 de maig, a les 11 del matí, en el marc de BarriBrossa, es fa ‘L’itinerari brossià: del MACBA a La Seca’.

A través d'aquesta ruta guiada de dues hores per Ciutat Vella se segueix l'empremta dels seus poemes urbans, com ‘Bàrcino’ a la plaça Nova o les ‘Lletres gimnastes’ a la botiga El Ingenio; i també es coneixen alguns dels llocs més emblemàtics per a Brossa, com la botiga ‘El rei de la màgia’. Tot acompanyat de la lectura de textos en què l'escriptor parla dels llocs.