ACTE DE CAMPANYA DE CIU

Sor Lucía Caram: "No es pot construir des de la indignació"

La monja dominica s'autoexclou de la política però adverteix que "és pecat queixar-se i no anar a votar"

La religiosa acompanya el candidat Xavier Trias i el president Artur Mas en un diàleg sobre com combatre la pobresa

2
Es llegeix en minuts
CRISTINA BUESA / BARCELONA

Sor Lucía Caram ha advertit aquest dimecres que "no es pot construir des de la indignació" en un acte electoral en què acompanyava el candidat de CiU a l'alcaldia de BarcelonaXavier Trias, i el president Artur Mas. La monja dominica, Catalana de l'Any per votació popular, ha mantingut un diàleg amb tots dos a la sala Martí l'Humà del Museu d'Història de Barcelona, en què, abans de començar, ha avisat: "No sóc política ni faig política. Tampoc tinc militància perquè així parlo en llibertat i puc exigir un compromís".

En el discurs en què va recollir el guardó organitzat per EL PERIÓDICO, Caram va fer una crida a les autoritats catalanes per fer un pacte contra la pobresa, ha recordat. "Tots ens hem de posar la samarreta dels últims", ha llançat, per després revelar que de seguida va rebre resposta de les conselleries de Benestar i Família i d'Ensenyament, així com d'algunes entitats bancàries.

UNA "MONJA COLLONERA"

La religiosa del convent de Santa Clara de Manresa ha defensat la tasca desenvolupada pel Govern català, encara que a continuació ha invitat les empreses i la banca a dialogar per trobar respostes entre tots. "No estic per presentar solucions sinó per exercir de monja collonera, per molestar", ha subratllat arrencant les rialles dels assistents.

"És molt fàcil la demagògia i la gent que ho passa malament pot perdre els nervis. La indignació no és responsable", ha opinat. L'alcaldable de CiU a Barcelona ha aprofitat per brandar l'increment del 43% del pressupost en l'àmbit social que ha fet en aquest mandat. Xavier Trias, com ha fet durant tota la campanya, ha insistit que el tercer sector ha de jugar un paper molt important en la sortida de la crisi perquè no només redueix les desigualtats, sinó que també genera llocs de treball, a més entre unes persones amb problemes que no es podrien reinserir en el mercat si no fos per ells.

MAS CONFIA EN LA VICTÒRIA DE TRIAS

El col·loqui entre tots tres, que ha durat uns 45 minuts, també ha tocat l'assumpte de la independència. Lucía Caram, que n'és una defensora, ha revelat que quan va estar a Roma la setmana passada (en un trobada en què, segons es va saber després, li van demanar precisament que s'exposés menys als mitjans de comunicació) va constatar que al Vaticà els preocupa el que passa a Catalunya respecte al procés de transició nacional.

Notícies relacionades

"Amb el tema de Catalunya es maregen", ha intervingut Trias. "Per això cal seguir enamorant la gent amb el projecte per la independència de Catalunya i, encara que no m'agrada usar aquesta paraula, és un pecat que ens queixem i no anem a votar", ha continuat la religiosa.

El president ha dit que confia "plenament" que Trias guanyarà les eleccions de diumenge perquè la seva candidatura és "la més ben preparada" i en aquest mandat ell i el seu equip han treballat "amb honestedat i sensibilitat".