Mas elogia Caram i critica Forcades

Qualifica la primera de "valenta" i qüestiona el "realisme" de la fundadora de Procés Constituent

El president assegura que l'Estat mou fils contra Caram per recolzar el dret a decidir

Teresa Forcades, en un acte de Procés Constituent, a Montjuïc.

Teresa Forcades, en un acte de Procés Constituent, a Montjuïc. / RICARD CUGAT

2
Es llegeix en minuts
FIDEL MASREAL / BARCELONA

El president de la Generalitat, Artur Mas, preguntat per la fiscalització del Vaticà contra les activitats polítiques de sor Lucía Caram i la també monja Teresa Forcades, ha elogiat la primera i qüestionat la impulsora de Procés Constituent. De Caram ha dit que "té els posicionaments que té, els diu amb claredat, és valenta, té les idees clares i les expressa amb rotunditat i amb equilibri, i sàvia, no ho desmunta tot per desmuntar-ho, sap que si no hi ha concòrdia en la societat les coses no surten bé".

En una entrevista a Ràdio Estel, Mas ha posat aquest dimecres la mà al foc per la possibilitat que "algú ha de moure algun fil, des d'algun estament a Madrid per posar el dit a l'ull a sor Lucía Caram, no sé si del Govern", arran del suport de la monja al dret a decidir. Caram dóna suport aquest mateix dimecres a CiU en un acte de campanya de Xavier Trias juntament amb el mateix Mas a Barcelona.

El president, en canvi, ha qüestionat que Teresa Forcades se la jugui entrant en política. "No és jugar-se-la tant" el seu pas a la política perquè és a condició que es convoquin les eleccions autonòmiques, ha dit el líder de CiU. I ha afegit, sobre la fundadora de Procés Constituent: "Si Teresa Forcades vol fer el pas és lliure de fer-lo i la gent jutjar si les seves idees poden fer prosperar el país o no, si estan contrastades amb realisme o no, si parla només de teories i ignora la pràctica o no, si creu que es reparteix la riquesa abans de crear-la o no".

Crítiques per la xivatada

D'altra banda, Artur Mas, ha carregat contra el Ministeri de l'Interior i l'Estat espanyol per la xivatada denunciada pels Mossos respecte a l'actuació d'agents del Cos Nacional de Policia que haurien avisat una cèl·lula gihadista que la policia autonòmica estava investigant aquest col·lectiu.

Notícies relacionades

Mas ha reclamat dimissions en els càrrecs polítics estatals per aquest cas. "En un Estat diferent de l'espanyol hauria provocat dimissions en cadena, però a Espanya mai passa res, es poden fer les barbaritats més grans i que tot acabi en res o en una acusació a la víctima, perquè qui es jugava la integritat física era un policia dels Mossos d’Esquadra que estava infiltrat en una organització potencialment terrorista", ha afirmat Mas en una entrevista a Ràdio Estel.

"¿Us imagineu que hagués sigut al revés, que un mosso d’esquadra hagués posat en perill la desintegració d'una cèl·lula terrorista? I el que ha passat s'ha convertit en un atac de l'Estat dient-nos que no estem preparats, que som deslleials, és brutal, el món al revés”, i és com actua l'Estat", ha afegit. Mas ha comentat que aquesta és la manera d'actuar del Govern estatal.