CAMPANYA MUNICIPAL

El PP promet prohibir el burca i limitar serveis socials a immigrants

Fernández Díaz vol exigir cinc anys d'empadronament per accedir a un lloguer de vivenda protegida

3
Es llegeix en minuts

El candidat del PP a Barcelona, Alberto Fernández, ha avisat que no permetrà una "Barcelonistan o un gueto islàmic" i prohibirà el burca i el nicab a la via pública, a més d'exigir cinc anys d'empadronament per accedir a determinats serveis socials o lloguer de vivenda protegida, i 10 si és de compra.

En una visita al Raval, un dels barris de la ciutat amb més presència de població immigrant, l'alcaldable popular ha desgranat el seu programa en aquest àmbit, en què, al seu parer, l'alcalde Xavier Trias (CiU) ha tingut una actitud "tímida". "L'actitud de l'Ajuntament és fonamental perquè el Raval no estigui més a prop de ser un gueto islàmic o hi hagi parts que sembli que estiguem a Barcelonistan. Barcelona ha de ser acollidora, però exigent. Els immigrants han de tenir drets i obligacions. Han de complir la llei i respectar la ciutat que els acull", ha assenyalat.

Així, ha deixat clar que el seu partit vol prohibir el burca i el nicab a la via pública i per això instarà la Generalitat a aprovar una llei contra el burca o el vel integral als carrers. Per Fernández, el burca representa "l'esclavitud", la "submissió" i la "vexació" de la dona, i això és "contrari al sistema de valors i costums de la nostra societat, però també per "seguretat".

Així mateix, per evitar que "un immigrant, l'endemà d'empadronar-se, pugui accedir a determinats serveis no bàsics, com teràpies o ortopèdies", el seu partit elaborarà un reglament que estableixi els criteris d'accés a "ajudes econòmiques complementàries" i els terminis de residència.

Teràpies i activitats extraescolars

Així, es requeririen cinc anys d'empadronament a Barcelona per a l'accés a serveis socials complementaris, com ortopèdia, activitats extraescolars, teràpies respiratòries a domicili, tractament amb productes dietoterapèutics complexos, adquisició d'equipaments per a vivenda o ajudes a dietes especials.

També cinc anys mínims per accedir a una vivenda de protecció oficial en règim de lloguer i de 10 anys per a la compra, i cinc anys mínims per accedir a programes municipals d'inserció laboral.

El PPC promourà el "certificat de convivència" com a eina per "conèixer les persones immigrants amb voluntat d'integració i aprendre la nostra cultura, lleis i tradicions", i crearà una taxa per a l'emissió d'informes d'arrelament i reagrupament.

De la mateixa manera, denegarà l'informe d'arrelament als immigrants que siguin sancionats un mínim de tres ocasions per any, per infraccions en ordenances municipals, i ha reiterat la seva exigència que els delinqüents immigrants reincidents, que han "convertit el delicte en el seu hàbit de vida", siguin expulsats.

No a una gran mesquita

Fernández ha insistit novament, a més, en la seva oposició a una gran mesquita: "Tothom ha de tenir dret a resar al seu déu, però no podem consentir que es construeixi una gran mesquita que serà finançada per països musulmans, que no són només diferents en els seus valors, sinó clarament hostils als valors europeus".

Per últim, ha qualificat de "clau" la lluita contra el gihadisme també des de l'Ajuntament, per la seva "capacitat d'obtenció d'informació des de la Guàrdia Urbana, els agents cívics i els treballadors municipals sobre el terreny".

Notícies relacionades

"Catalunya, Espanya i Europa han d'anar tots junts, perquè el gihadisme no va a favor ni en contra de la independència o la unitat d'Espanya, sinó en contra dels valors d'Europa, com la convivència, llibertat i respecte. No podem consentir mirar a un altre costat quan els que tenen una visió radical arrelen als nostres barris", ha sentenciat.

Preguntat per les acusacions de racisme de la campanya del PPC de Badalona, ha evitat entrar directament en aquesta qüestió i s'ha limitat a dir que "qui parla d'immigració" és ICV, partit que ha denunciat aquesta campanya davant la Comissió Europea.