Comerç de proximitat

Els comerços més emblemàtics de Sants-Montjuïc, en un llibre

El periodista Julià Peiró recopila la història de 160 establiments en el llibre 'Redescobrint comerços i comerciants dels barris de Sants-Montjuïc'

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / Barcelona

El periodista i escriptor Julià Peiró explica la història i els secrets que s'amaguen darrere els taulells de 160 establiments de Sants-Montjuïc en el llibre ‘Redescobrint comerços i comerciants dels barris de Sants-Montjuïc’.

L'autor ha fet la selecció a partir dels gairebé 2.000 establiments que hi ha al districte. Així, al llibre hi surten comerços centenaris com la Cistelleria Siscart i establiments singulars com Mundo Golf, l'única botiga de golf que hi ha a Barcelona; Equus, un negoci que es troba al barri de la Marina i que està dedicat exclusivament al món del cavall, o fins i tot Badal Sub, un dels pocs comerços del Barcelonès dedicat al busseig.

Notícies relacionades

Peiró es posiciona clarament a favor del comerç de proximitat i creu que s'ha de conservar, perquè forma part de la nostra vida social. Un punt de vista que comparteix el regidor del Districte, Jordi Martí, que considera que el comerç de proximitat és "un dels eixos principals que configuren els nostres barris".

L'obra ha sigut editada per l'Ajuntament de Barcelona. Segons el regidor, era necessari un llibre que recopilés una bona part del comerç de proximitat més representatiu dels barris de Sants, ja que és una manera de reivindicar tot el que ofereix Sants-Montjuïc en temps de crisi.