DECLARACIONS DELS ENCAUSATS

L'agressor de la Diagonal es va gravar en més bretolades violentes

La policia acusa d'una falta de vexacions a ell i l'amic que va captar les imatges

L'autor de la puntada de peu es tanca a casa dels seus pares, a Talavera de la Reina

L’agressió d’un jove a una noia a l’avinguda Diagonal de Barcelona. / periodico

2
Es llegeix en minuts
MAYKA NAVARRO / BARCELONA

La puntada de peu per l'esquena a una barcelonina de 48 anys a l'avinguda de la Diagonal no era la primera agressió que Mario García Montealegre es gravava en vídeo. Ahir, el seu company de gamberrada, l'amic que l'acompanyava de festa el 22 de febrer passat i que es va encarregar de registrar l'agressió amb la càmera del mòbil, va declarar a la comissaria de Talavera de la Reina, a Toledo. I va assegurar que no era la primera vegada que Mario García, l'agressor, es gravava cometent actes similars. «Li agradava fer aquest tipus de bromes i gravar-les», va dir a la policia.

A l'acabar la declaració, en què com Mario García va assumir l'autoria dels fets i va mostrar «vergonya i penediment», el noi va quedar acusat d'una falta de vexacions injustes. En els pròxims dies es veurà si a aquesta acusació se n'hi suma una altra per una falta de lesions, tan bon punt la policia i el jutjat tinguin el comunicat de lesions i la declaració de la víctima, que el cap de setmana passat va denunciar els fets en una comissaria dels Mossos.

La declaració de l'autor de la gravació, la identitat del qual no ha transcendit i que va abandonar la comissaria amb la cara oculta sota l'americana, coincideix amb les afirmacions que en el dia d'ahir van fer diversos amics de Mario García. Aquests van assegurar que el noi, acabat de llicenciar en Administracions Públiques a la Universitat Complutense de Madrid, tenia aquest costum de fer bromes pesades o violentes, gravar-les en vídeo i penjar-les al seu compte de Facebook i Instagram.

En qualsevol cas, segons els policies de la Unitat d'Investigació Tecnològica, el cas ja no té més recorregut. «Es tracta d'una falta de vexacions a la qual se n'hi podrà sumar una altra per lesions. I pel que ens han explicat, la resta de vídeos poden anar en aquest mateix sentit», va explicar l'inspector en cap Roberto Fernández, que va recordar que l'imputat va dedicar els últims dies a eliminar i esborrar tota la informació dels seus comptes de Twitter, Instagram i Facebook. «Un jutge podria demanar-nos que intentéssim recuperar el material que difonia als seus perfils de les xarxes socials. Però ho dubto».

Notícies relacionades

WHATSAPP / El que sí que ja han aclarit els investigadors és que ni Mario García ni el seu amic, que passaven el cap de setmana a Barcelona, van compartir el vídeo a les xarxes socials. És a dir, després de gravar-lo el van intercanviar per WhatsApp

Mario García va passar ahir tot el dia tancat a casa dels pares, al barri del Pilar de Talavera de la Reina. El pare, un conegut empresari de la zona, va explicar dimarts a El Mundo, desolat, que li costava reconèixer el seu fill a les imatges de l'agressió i que ell, com a pare, n'assumia part de responsabilitat. «Farem el que hàgim de fer», va dir. I va repetir el que li havia explicat el seu fill. Que estava begut i que no sabia el que feia. «No crec que li quedin ganes de repetir-ho», va asseverar el policia.