ATRACTIU TURÍSTIC

Baixen de nou a 2,3 milions els visitants al parc Güell en el primer any de pagament

L'Ajuntament de Barcelona es mostra satisfet del descens de l'entrada a una zona monumental amenaçada per la massificació

Grups de visitants recorren el parc Güell de Barcelona. / RICARD CUGAT

Grups de visitants recorren el parc Güell de Barcelona.
Baixen de nou a 2,3 milions els visitants al parc Güell en el primer any de pagament

/

2
Es llegeix en minuts

El nombre de visitants al parc Güell de Barcelona, una de les obres emblemàtiques de Gaudí, ha experimentat un dràstic descens, tal com volia l'ajuntament, en el primer any de pagament per accedir al parc, que ha rebut 2,3 milions de visites, quan el 2012 van ser més de nou milions.

L'Ajuntament de Barcelona ha valorat que "l'ordenació ha reduït substancialment la xifra de nou milions de turistes, ha permès avançar en l'objectiu de resoldre els reptes de sostenibilitat i massificació de l'espai i ha millorat l'experiència de visitants i veïns".

Segons el balanç fet amb el consistori, un total de 123.760 veïns han passat per la zona monumental del parc, xifra que representa el 5,6% de les persones que hi passen diàriament.

Públic llatinoamericà i europeu

Els ciutadans llatinoamericans i europeus són els principals visitants del parc Güell, que ha tingut durant l'últim any una ocupació del 68,33% del seu aforament.

El 25 d'octubre del 2013 l'ajuntament va regular i va fer de pagament l'accés a aquest parc, amenaçat per les massives visites, que van arribar als nou milions de turistes, amb puntes de fins a 1.200 persones simultàniament en un quart d'hora.

Des de l'inici de la regulació, fins al 30 de setembre, el 20,42 % dels que visiten el parc Güell ho fan mitjançant visites en grup, i un 4,85 % són visitants gratuïts (titulars targeta rosa, escoles i Disfrutar+ BCN i nens de 0-6 anys).

Els visitants provinents de Catalunya, sense comptabilitzar els veïns de la zona, representen un 0,51%, mentre que un 6% procedeix de la resta d'Espanya.

Pel que fa a Europa, un 20,74% són turistes de països de la Unió i un 2,67% de la resta de països, exclosa Rússia, que representa un 7,48% del total de visitants. De l'altre costat de l'Atlàntic, el parc rep un 29,71 % de visitants d'Amèrica Llatina, mentre que el 9,34% prové dels Estats Units, i un 8,82%, del Canadà. El 14,73% restant correspon a turistes d'altres llocs del món.

Notícies relacionades

Pel que fa a l'arribada al parc, el metro es consolida com el mitjà de transport preferent, utilitzat pels visitants amb un 49,9% d'ús, seguit de l'autobús de línia, amb un 25,8%, mentre que el 24,3% restant ho fa en bus turístic, en taxi o a peu.

Addicionalment, 123.760 veïns dels barris del Carmel, el Coll, Vallcarca-Penitents, la Salut i Can Baró hi tenen accés lliure i gratuït a través d'un carnet que han sol·licitat 38.111 persones, així com els membres de la comunitat escolar, als quals s'han expedit 8.386 carnets entre escolars i persones autoritzades dels centres educatius de l'entorn del parc.