Triple multa a la Biciloca

La Guàrdia Urbana torna a interrompre el servei de la prohibida barra lliure sobre rodes

Un vehicle de Biciloca, dilluns passat, al passeig de Sant Joan.

Un vehicle de Biciloca, dilluns passat, al passeig de Sant Joan. / MÒNICA TUDELA

3
Es llegeix en minuts
CARLES COLS
BARCELONA

La Guàrdia Urbana va caçar dimarts passat al passeig de Sant Joan un exemplar de Biciloca, cosa que en realitat no és especialment difícil, perquè de tots els tipus d'artefactes amb rodes sobre els quals es passegen els turistes per la ciutat aquest és el més gran, lent i sorollós. Vaja, que és la més fàcil de les preses. Els propietaris del negoci de la Biciloca saben que tenen prohibit passejar pels carrers de Barcelona el seu invent (literalment un bar amb pedals), però ho fan sovint. Deu ser un negoci rendible, ja que el porten des de Terol cada vegada que tenen clients. Dilluns van fer un parell d'excursions pel passeig de Sant Joan, tot i que només de baixada, perquè el passatge està més per beure que per pedalejar. Dimarts ho van repetir, però aquesta vegada els van enxampar. La Guàrdia Urbana va imposar tres multes a l'empresa. El vehicle va ser immobilitzat fins que els responsables anessin a recollir-lo en un remolc.

El cas de la Biciloca és especialment oportú ara que ha saltat el tap del turisme de borratxera a la Barceloneta. No en va, l'oferta de la Biciloca és essencialment això, borratxera, però sobre rodes. Els agents de la Guàrdia Urbana van multar el conductor del vehicle, l'únic que anava sobri, per portar a terme una activitat a la via pública sense permís, per lluir publicitat sense l'autorització corresponent i, sobretot, per promoure el consum d'alcohol al carrer. La prova d'aquesta última acusació la tenien allà mateix a la vista, una galleda amb gel i ampolles de vi i cervesa. La guinda de la intervenció policial va ser descobrir que dos dels sis passatgers portaven a més drogues a la butxaca.

La Biciloca ocupava un lloc destacat en les dues pàgines que dimecres passat EL PERIÓDICO va publicar sobre el creixent fenomen del turisme urbà sobre rodes. En aquella peça informativa se subratllava que el vehicle havia estat vist dilluns passat al passeig de Sant Joan i que, estranyament, es va trobar amb dues patrulles de la Guàrdia Urbana que no van dir res als seus ocupants.La intercepció del bar amb rodes es va produir finalment dimarts, exactament i de manera casual a la mateixa hora en què s'estava elaborant el reportatge. És a dir, ni això és una fe d'errates, ni la Guàrdia Urbana ha actuat arran de la publicació de la notícia. De vegades les coincidències existeixen realment.

Notícies relacionades

De fet, el pols de l'Ajuntament de Barcelona contra el bar amb rodes ve de lluny. Inicialment va ser contra una altra empresa, Barcicleta SL, darrere de la qual hi havia tres joves de la ciutat que fins i tot van demanar un crèdit per adquirir el vehicle. Quan l'abril del 2013 l'àrea de Via Pública els va denegar el permís per circular per la ciutat, van protestar. Un d'ells fins i tot havia animat el seu avi perquè fos l'avalista del crèdit. La història de la Barcicleta va morir allà, però el seu lloc el va ocupar molt aviat la Biciloca, una altra companyia que, segons informa a través de la seva pàgina web, ofereix les passejades en qualsevol ciutat d'Espanya des d'on es requereixin els seus serveis.

BARRA LLIURE I 'STRIPPERS' / Biciloca té una flota de 10 vehicles. Els que presten servei a Barcelona tenen la seva base d'operacions a Terol. El conductor és de l'empresa. A partir d'aquí, s'obre la porta a tot aquest tipus d'idees que precisament Barcelona té pressa ara per eradicar, sobretot després dels incidents de la Barceloneta. Hi ha barra lliure de cervesa i sangria, els usuaris poden portar la seva pròpia música (que compartiran inevitablement amb els transeünts, perquè el vehicle no té portes) i les strippers són expressament ben rebudes. A Biciloca no entenen per què la seva presència està mal vista a Barcelona.