INCIDENTS PER LA DEMOLICIÓ D'UN CENTRE OKUPA

Surt de presó el casteller detingut als disturbis per Can Vies

El jove abandona la presó de Can Brians fins que sigui jutjat, previsiblement el 16 de setembre, acusat de presumptes desordres públics i danys

Un participant en els disturbis de Can Vies observa com cremen les restes d’un cotxe al carrer Sant Oleguer, el passat 31 de maig.

Un participant en els disturbis de Can Vies observa com cremen les restes d’un cotxe al carrer Sant Oleguer, el passat 31 de maig. / CARLOS MONTAÑÉS

1
Es llegeix en minuts

El casteller Sergi R., que era a presó de manera preventiva pels avalots durant les manifestacions contra el desallotjament del centre okupa Can Vies del barri de SantsCan ViesSants, ha sortit de la presó divendres a la tarda.

El noi, de 30 anys i auxiliar d'infermeria, ha estat rebut a les portes de la presó de Can Brians de Sant Esteve Sesrovires (Baix Llobregat) per la seva mare, el seu germà, uns oncles i alguns amics, que han demanat que no es gravés el jove per preservar-ne la intimitat.

Notícies relacionades

Fonts judicials han explicat que el jutjat penal --que serà el que el jutjarà previsiblement el 16 de setembre-- tenia paralitzada la resolució d'aquest recurs a l'espera que la Audiència de Barcelona es pronunciés sobre un altre recurs que la defensa del noi va interposar també davant aquest tribunal.

A l'espera de judici

Ara, el jutjat penal ha ordenat excarcerar Sergi R. a l'espera que se celebri el judici contra ell, tot i que l'Audiència ha sostingut en la seva resolució aquest divendres que "es constaten en la causa motius suficients per creure responsable" el noi dels delictes de desordres públics i danys, i que va ser identificat per la Policia com un dels que es van dedicar a aixecar barricades, entravessar contenidors i incendiar-ne alguns per dificultar la feina dels antiavalots dels Mossos d'Esquadra. El casteller s'enfronta a una pena de quatre anys i vuit mesos de presó per presumptes desordres públics i danys.

Temes:

Can Vies