Uns 500 activistes inicien la reconstrucció de Can Vies

El cap dels Bombers de Barcelona ha alertat del perill pel mal estat del centre social

Un grup d’activistes es preparen per començar les tasques de desenrunament de Can Vies, aquest dissabte. / JOAN PUIG

Un grup d’activistes es preparen per començar les tasques de desenrunament de Can Vies, aquest dissabte.
Un grup d’activistes durant els primers treballs de desenrunament de Can Vies per reconstruir el centre social.
Cadena de desenrunament entre Can Vies i la seu del districte a la carretera de Sants.
Tasques de desenrunament de Can Vies.
Un grup de persones treballen en les tasques de desenrunament del centre social de Can Vies.
Treballs de desenrunament de Can Vies, aquest dissabte.
Aspecte de l’excavadora cremada a Can Vies, aquest dissabte.

/

1
Es llegeix en minuts
CARLOS MÁRQUEZ DANIEL / Barcelona

Unes 500 persones estan des de les 10.30 hores a Can Vies amb l'objectiu de reconstruir l'edifici. A les 10.00 hores han arribat a Can Batlló, on tenien guardades les eines i, portant cascos grocs, s'han dirigit a Can Vies, on s'han organitzat per començar a treure la runa.

Els activistes han arribat a un acord amb la Guàrdia Urbana, si no hi havia incidents, per crear una cadena per portar la runa inservible entre Can Vies i la seu del districte situada a la carretera de Sants, a uns 600 metres del centre social. Els materials de l'enderroc que estan en bon es reserven per a la reconstrucció de l'edifici. Les tasques s'estan desenvolupant en un ambient festiu. L'excavadora incendiada dimarts passat s'ha convertit en un enorme test sobre el qual s'han col·locat multitud de flors.

Al centre social ocupat hi havia vigilant agents de la Guàrdia Urbana i de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB), que s'han retirat immediatament perquè els activistes poguessin formar una cadena humana d'uns 20 metres per iniciar el desenrunament. Els treballs s'estan portant a terme de manera molt organitzada.

Notícies relacionades

El cap dels Bombers de Barcelona ha alertat del perill que pot suposar per a les persones el mal estat de Can Vies. Els mateixos veïns han organitzat un perímetre de seguretat abans de començar els treballs. Els 'okupes', per la seva part, han assegurat, després d'inspeccionar el lloc, que no hi ha cap risc que la finca s'ensorri.

A la tarda, els joves han deixat les eines per dirigir-se a la manifestació convocada a les 19 hores a la plaça de la Universitat, però es preveu que demà seguiran amb els treballs per recuperar el seu centre social autogestionat.

Temes:

Can Vies