CONFLICTE PEL DESALLOTJAMENT D'UN EDIFICI 'OKUPAT'

ICV i la CUP exigeixen dimissions per l'operació policial a Can Vies

David Fernàndez adverteix d'una "ferida profunda" pel "mal càlcul" en el desallotjament de la finca símbol okupa

Mossos d’Esquadra s’emporten una persona detinguda.

Mossos d’Esquadra s’emporten una persona detinguda. / MARTA PÉREZ (EFE)

1
Es llegeix en minuts

Iniciativa per Catalunya i la CUP han exigit al Govern català dimissions per l'operació policial per desallotjar l'edifici 'okupat' de Can Vies, al barri de Sants, que ha estat escenari de violents disturbis les últimes dues nits. Els més greus, ahir a la nit, s'han saldat amb sis detinguts, que se sumen als dos de dilluns a la nit, i amb nombroses destrosses al mobiliari urbà.

Les dues formacions han criticat l'actuació dels Mossos, unes crítiques que no comparteix el conseller Ramon Espadaler, que ha qualificat els incidents de "violència urbana gratuïta" i ha assegurat que la policia complia per evitar actuacions "al marge de la llei".

Notícies relacionades

El portaveu de la CUP, David Fernàndez, ha destacat que "Can Vies era un símbol" i ha assenyalat que com que "s'ha fet un mal càlcul" del desallotjament i l'enderrocament de la finca, "la ferida és profunda". Fernàndez ha reclamat la dimissió del regidor Jordi Martí. "Una ciutat no pot construir-se derruint-la", ha dit del líder de la CUP. "Em sembla irresponsable que la política enviï a la policia a resoldre conflictes socials", ha criticat.

Per la seva part, Dolors Camats, d'ICV, ha denunciat la manera com l'Ajuntament i el Govern han gestionat el conflicte. "Desallotjar per la força un espai que tenia 17 anys de gestió no era la solució", ha subratllat Camats.

Temes:

Can Vies