Conflicte per una finca ocupada

Els disturbis de Sants d'ahir a la nit es van saldar amb 53 contenidors cremats i danys en aparadors

Aquest matí brigades municipals treballaven al barri per reparar semàfors

Agents de la Guàrdia Urbana custodien l'edifici de Can Vies

Segona nit de disturbis a Sants pel desallotjament de Can Vies. / ATLAS

2
Es llegeix en minuts

Els esvalotadors que ahir a la nit van provocar greus disturbis a Sants i altres punts de la ciutat arran del desallotjament de l'edifici Can Vies van cremar 53 contenidors d'escombraries i en van bolcar 220, a més de trencar vidres d'entitats bancàries, caixers automàtics, cabines de telèfons, semàfors i marquesines. Hi ha sis detinguts.

Segons el balanç provisional que ha fet aquest matí l'Ajuntament de Barcelona, el valor dels contenidors cremats és de 53.000 euros.

El grup de violents es va acarnissar ahir a la nit i a la matinada amb els vidres de les entitats bancàries del carrer de Sants, que aquest dimecres han aparegut completament destrossats, especialment els de la sucursal de CatalunyaCaixa situada al número 122 d'aquest carrer, que ha hagut de tancar al públic per les destrosses.

També han patit danys als aparadors les botigues de telefonia de la zona i els accessos a l'aparcament públic de la plaça de Sants, mentre que la resta de comerços han estat respectats pels manifestants.

Aquest matí brigades municipals treballaven al barri de Sants per reparar alguns semàfors, mentre operaris de la concessionària Decaux també arreglaven els panells d'anuncis danyats.

L'asfalt del carrer de Sants a l'altura del carrer de Panissars està molt fet malbé per la barricada de foc que van muntar els esvalotadors.

Unitats antiavalots de la Guàrdia Urbana estan custodiant aquest matí l'edifici de Can Vies, on continua calcinada l'excavadora usada per derruir l'immoble que va ser incendiada ahir a la nit.

La comissaria dels Mossos d'Esquadra de plaça Espanya ha estat protegida amb tanques i diverses unitats antiavalots.

La policia va practicar almenys sis detencions durant els disturbis. Grups dispersos de joves van actuar en diferents punts tant del barri de Sants, on hi ha l'immoble desallotjat, que feia 17 anys que estava 'okupat', com aixecant barricades amb contenidors i causant destrosses als vidres de les seus d'alguns partits polítics, sucursals bancàries i altres comerços, segons les fonts.

Un helicòpter dels Mossos d'Esquadra va sobrevolar Barcelona per mirar de localitzar les zones on actuaven aquests grups violents, ja que també es van produir alguns incidents esporàdics en altres barris com Sant Andreu i Sant Martí. En la majoria dels casos es tractava de crema de contenidors.

Alguns grups antisistema van animar la gent a través de les xarxes socials a sumar-se a la protesta, han publicat a la xarxa fotos dels incidents i de l'actuació policial i han convocat per demà noves protestes, tant a Barcelona com en altres ciutats catalanes.

Notícies relacionades

Els esvalotadors van cremar l'excavadora utilitzada en els primers treballs de demolició de l'immoble en un segon intent, després que la policia ho impedís una primera vegada, poc després que acabés la manifestació que havia reunit a última hora de la nit unes 300 persones.

Els incidents van començar al vespre, després d'una nova manifestació pel desallotjament de Can Vies, quan alguns joves van fer el primer intent de cremar l'excavadora.