El sindicat dels Mossos qualifica de "patètic" i escàs el dispositiu policial ahir a la nit a Sants

L'organització anuncia que presentarà una queixa interna davant Interior

Un grup de mossos, als voltants de Can Vies, dimarts a la nit.

Un grup de mossos, als voltants de Can Vies, dimarts a la nit. / CARLOS MONTAÑÉS

1
Es llegeix en minuts

El Sindicat de Mossos d'Esquadra (SME-CCOO) ha qualificat aquest dimecres de "patètic" el dispositiu policial preparat ahir a la nit a Sants, on assegura que es van disposar "pocs efectius i sense un cap màxim de comandament que no fos un sergent".

Grups d'esvalotadors que protestaven pel desallotjament dilluns de Can Vies van causar ahir a la nit disturbis al barri de Sants i en altres punts de la ciutat. Van cremar 53 contenidors, en van bolcar 220 més i van trencar vidres d'entitats bancàries, caixers automàtics, cabines de telèfons, semàfors i marquesines.

En un comunicat, el sindicat afirma que davant el volum de violència desplegat pels esvalotadors "es van haver d'activar més agents urgentment hores després", quan els vàndals ja havien destrossat totes les sucursals bancàries de l'entorn de la plaça de Sants.

Segons el sindicat, tant la Brigada Mòbil (antiavalots) com els agents de l'Àrea de Recursos Operatius (ARRO) "van ser afusellats amb el llançament d'objectes de tot tipus", i davant aquesta situació "la Brigada Mòbil va demanar fer ús de llançadora (de projectils viscoelàstics) i la resposta va ser 'no', de manera que es posava en clar risc la integritat dels agents".

El sindicat reconeix que sí que van rebre l'autorització per disparar les llançadores hores després i lamenta que els agents de l'ARRO "atacats greument amb llançaments de tot tipus, actualment no tenen res per defensar-se, ni llançadora ni res. Van a pit descobert. ¡Inadmissible!".

Notícies relacionades

"El que va passar ahir a la nit als carrers de Sants és un dels fets més greus que recordem. Aldarulls molt greus", ha denunciat el sindicat policial, que insisteix que els agents estaven "venuts".

Els responsables del sindicat han anunciat que presentaran una queixa interna davant el Departament d'Interior pel dispositiu.