fEstival. CINE DOCUMENTAL

Crits d'activisme social

El Festival Internacional de Cinema Documental presenta més de 40 pel·lícules en què predominen històries de persones que lluiten per un món millor.

Fotograma de ’Confessions d’un banquer’, de Marc Bauder.

Fotograma de ’Confessions d’un banquer’, de Marc Bauder. / DOCSBARCELONA

1
Es llegeix en minuts
CRISTINA SAVALL
BARCELONA

Com ja és tradició en aquesta època de l'any, Barcelona es converteix durant una setmana en la capital del cine documental amb l'exhibició de recents produccions de pel·lícules basades en fets reals en diverses sales de la ciutat. Docs celebra la dissetena edició amb especial atenció a històries sobre activisme social.

Un dels moments més esperats és la projecció de Demonstration, la pel·lícula que el director rus Víktor Kossakowsky, autor de The Belov (1992), Tishe! (2002), Svyato (2006) i ¡Vivan las antípodas! (2011), i 32 alumnes del Màster de Documental de Creació de la Universitat Pompeu Fabra van filmar a Barcelona amb motiu de la vaga general contra el pla d'austeritat del Govern del 29 de març i el 14 de novembre del 2012.

En el programa del festival destaca Confessions d'un banquer, de Marc Bauder, que revela un univers paral·lel d'ingressos desorbitats i pressió despietada en el món de les finances. També ressalten Return to Homs, un retrat del conflicte sirià que va guanyar el premi del públic al festival DocumentaMadrid, i Bugarach, una cinta dirigida per Ventura Durall, Sergi Cameron i Salvador Sunyer sobre aquesta aparentment tranquil·la població francesa que, de la nit al dia, es va transformar el 21 de desembre del 2012 en l'únic punt del planeta que sobreviuria al dia del judici final del calendari maia, segons es va propagar com la pólvora per internet.

Notícies relacionades

La pel·lícula inaugural és The good son, de Shirly Berkovitz, que indaga sobre on es troben els límits entre la realització personal d'un jove de 22 anys i la fidelitat i honestedat envers la seva tradicional família. La projecció està programada per a aquest vespre, a les 19.30 hores, a l'Aribau Club. A la mateixa sala es projectarà l'1 de juny Five days to dance, que serà la pel·lícula de clausura.

Aribau Club (Gran Via, 565). Arts Santa Mònica (la Rambla, 7). Auditori de la Pedrera (Provença, 261). CCCB - Sala Auditori i Teatre (Montalegre, 5). Fins diumenge, 1 de juny. www.docsbarcelona.com.